... ...

Platforme online pentru evidenta stocurilor de vaccinuri

Share Button

Platforme online pentru evidenta stocurilor de vaccinuri Programul guvernamental GovITHub a lansat, vineri, Programul de Evidenţă a Stocurilor de Vaccinuri din România, o platformă online prin care Direcţiile de Sănătate Publică să poată raporta uşor stocurile oricând.

”În contextul lansării platformei de promovare a importanţei vaccinării, www.desprevaccin.ro, dezvoltată tot de GovITHub, Ministerul Sănătăţii şi Agenţia Naţională a Medicamentului au primit numeroase sesizări despre lipsa din stoc a unor vaccinuri. Analizând procesul actual de raportare a stocurilor de vaccinuri împreună cu reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, GovITHub a propus crearea unei platforme online prin care Direcţiile de Sănătate Publică să poată raporta uşor stocurile oricând, evitând astfel povara unei raportări mai frecvente din partea medicilor. În doar o săptămână, aplicaţia informatică pentru actualizarea stocurilor de vaccinuri a fost deja finalizată de către GovITHub şi urmează să fie utilizată de Direcţiile de Sănătate Publică şi de Ministerul Sănătăţii.”, potrivit anuntului Guvernului.

In perioada următoare GovITHub pregăteşte alte noi proiecte aflate în stadii avansate de lucru, printre care şi o platformă online de consultare a tuturor actelor normative aflate în dezbatere publică, o aplicaţie de vizualizare a tuturor datelor publice şi un registru al personalului medical din România.

Share Button

CITESTE SI ALTE STIRI UTILE PENTRU FAMILIA TA:

Noi reguli pentru inregistrarea nasterii copilului

Meseria de insotitor al copilului cu autism, predata la cursuri ale societatii civile

Romanii vor putea circula fara viza in Canada de la 1 decembrie 2017

Ecografia transfontanelara, un examen imagistic precis, usor si neinvaziv pentru bebelusi

Peste 600 de olimpici, sefi de promotie, profesori si diriginti primesc cate 1.000 de lei

Cele mai bune filme ale anului pentru publicul tanar, la KINOdiseea YOUTH

Andrei ii invata pe copii cum sa reactioneze in situatii de urgenta, printr-un joc video

Iti amortesc mainile si picioarele? Atentie, poti avea hernie de disc!

loading...