... ...

Patinoarul din Otopeni a fost inaugurat

Share Button

Patinoarul din Otopeni a fost inauguratIon Țiriac, fost jucător de tenis și de hochei pe gheață, a inaugurat, miercuri, patinoarul de 3,6 milioane de euro construit din fonduri proprii, în trei luni, la Otopeni, în cadrul unei festivități la care au participat numeroase personalități sportive. Patinoarul are o suprafață totală de 4.863 de metri pătrați, o capacitate de 500 de locuri și 70 de locuri de parcare.

Patinoarul, primul construit în zona Ilfov-București în ultimii 64 de ani, este singurul care funcționează la ora actuală, după ce arena “Mihai Flamaropol” a fost demolată, scrie Agerpres.ro.

Pe gheața din Otopeni copiii de la cluburile de hochei și patinaj artistic din Capitală se vor putea antrena gratuit, Ion Țiriac asigurând de altfel și transportul acestora cu un autocar. De asemenea, se vor organiza cursuri de hochei și patinaj artistic pentru copii cu vârste cuprinse între 5 și 8 ani în cadrul unei școli dedicate. Accesul pentru publicul larg va fi permis în primul trimestru al anului 2017.

Omul de afaceri Ion Țiriac a declarat, miercuri, că arena este doar “o mică picătură” în sportul românesc. “Acest patinoar este o mică picătură într-o mare a sportului românesc. Nu este sofisticat. Pe locul acestui patinoar acum trei luni de zile erau cartofi și varză, deci era câmp arabil. În mai puțin de trei luni am construit patinoarul și în mai puțin de trei săptămâni am găsit partenerii pentru ca el să funcționeze în viitor. Costurile anuale de folosință, ținând cont că am dorit ca accesul tuturor copiilor să fie gratuit, nu este deloc de neglijat. Iar acești parteneri au sărit în ajutorul nostru”, a spus el.

După tăierea panglicii, pe gheața noului patinoar a avut loc un meci demonstrativ de hochei între două echipe de juniori, precum și câteva programe ale unor copii de la cluburile de patinaj artistic.

La inaugurare au fost prezente numeroase personalități sportive printre care Ilie Năstase, Mihai Covaliu, Elisabeta Lipă, George Boroi, Simona Halep, Horia Tecău, Marius Copil, Mariana Bitang, Octavian Bellu, Adrian Stoica, Cristian Gațu, Violeta Beclea Szekely, Monica Iagăr, Sandra Izbașa, Andreea Răducan, Mihai Leu, Bogdan Stelea și Alina Dumitru.

Share Button

CITESTE SI ALTE STIRI UTILE PENTRU FAMILIA TA:

Noi reguli pentru inregistrarea nasterii copilului

Meseria de insotitor al copilului cu autism, predata la cursuri ale societatii civile

Romanii vor putea circula fara viza in Canada de la 1 decembrie 2017

Ecografia transfontanelara, un examen imagistic precis, usor si neinvaziv pentru bebelusi

Peste 600 de olimpici, sefi de promotie, profesori si diriginti primesc cate 1.000 de lei

Cele mai bune filme ale anului pentru publicul tanar, la KINOdiseea YOUTH

Andrei ii invata pe copii cum sa reactioneze in situatii de urgenta, printr-un joc video

Iti amortesc mainile si picioarele? Atentie, poti avea hernie de disc!

loading...