... ...

Modificare majora in Codul Muncii

Share Button

Modificare majora in Codul MunciiClauza de confidențialitate va fi aplicată doar o perioadă limitată după ce un angajat părăsește o firmă și va fi stabilită de comun acord între cele două părți, conform modificărilor care vor fi introduse în Codul Muncii, convenite de patronate și sindicate. Clauza va fi aplicată însă doar anumitor funcții și va fi negociată în contractul de muncă.

În prezent, Codul Muncii stabilește că, prin clauza de confidențialitate, părțile convin ca, pe toată durata contractului individual de muncă, dar și “după încetarea acestuia” să nu transmită date sau informații de care au luat cunoștință în timpul executării contractului, în condițiile stabilite în regulamentele interne, în contractele colective de muncă sau în contractele individuale de muncă, scrie profit.ro, citat de Money.ro.

Sindicatele și patronatele au negociat modificarea acestui articol și au convenit ca aplicarea clauzei de confidențialitate să fie limitată în timp, conform informațiilor obținute de Profit.ro și confirmate de ambele părți.

Modificarea stabilește că: “prin clauza de confidențialitate, părțile convin ca, pe toată durata contractului individual de muncă, precum și după încetarea acestuia, pe o perioadă determinată, să nu transmită categorii de date sau informații de care au luat cunoștință în timpul executării contractului, în condițiile stabilite în regulamentele interne, în contractele colective de muncă sau în contractele individuale de muncă”.

Share Button

CITESTE SI ALTE STIRI UTILE PENTRU FAMILIA TA:

Noi reguli pentru inregistrarea nasterii copilului

Meseria de insotitor al copilului cu autism, predata la cursuri ale societatii civile

Romanii vor putea circula fara viza in Canada de la 1 decembrie 2017

Ecografia transfontanelara, un examen imagistic precis, usor si neinvaziv pentru bebelusi

Peste 600 de olimpici, sefi de promotie, profesori si diriginti primesc cate 1.000 de lei

Cele mai bune filme ale anului pentru publicul tanar, la KINOdiseea YOUTH

Andrei ii invata pe copii cum sa reactioneze in situatii de urgenta, printr-un joc video

Iti amortesc mainile si picioarele? Atentie, poti avea hernie de disc!

loading...