Peste 85% din cei care au cumpărat vacanțe la Târgul de Turism au preferat sejururi pentru la vară și doar 15% au luat pachete de Crăciun și Revelion.

Cel mai mare turoperator român a vândut vacanţe pentru mai bine de 6.500 de turiști la Târgul de Turism al României, care s-a desfășurat între 17-20 noiembrie la Complexul Romexpo, de aproape 4 ori mai mult decât la ediția din toamna anului 2015. Cele mai căutate pachete au fost sejururile Early Booking pentru vara anului viitor.

Deși ne mai desparte doar o lună de sărbătorile de iarnă, mai mult de 85% dintre românii care au cumpărat vacanțe de la Târgul de Turism desfășurat între 17 și 20 noiembrie la Romexpo, au preferat sejururi pentru la vară în străinătate și doar 15% au ales pachetele de Crăciun și Revelion, reiese din datele Christian Tour, cea mai mare agenție de turism din România.

Majoritatea celor care au cumpărat un pachet turistic de la agenție la acest târg au ales vacanțele de vară (sejururi la mare sau circuite), fiind stimulați de reducerile de până la 50% disponibile prin programele de Early Booking, la care s-au adăugat și ofertele speciale de Black Friday.

“Majoritatea românilor alocă cea mai mare parte a bugetului anual de vacanţă, pentru un singur sejur pe an, vara, în vacanța copiilor. Dacă totuși călătoresc de Crăciun sau de Revelion și nu aleg să petreacă sărbătorile de iarnă în familie, cei mai mulți preferă destinaţiile din România și aleg, de obicei, să rezerve o vilă întreagă pentru familie sau prieteni”, a declarat Marius Pandel, CEO Christian Tour.

Christian Tour a vândut vacanţe pentru peste 6.500 de turiști la această ediție a Târgului de Turism al României, de aproape 4 ori mai mult decât la ediția de toamnă din 2015.

Perioada Târgului de Turism din această toamnă a coincis cu deja celebra perioadă Black Friday. Din acest motiv, Christian Tour a desfăşurat şi o amplă campanie de reduceri online. Începând cu data de 17 noiembrie, turiştii putând beneficia de oferte speciale şi reduceri atât la Târgul de Turism, cât şi în mediul online pe www.christiantour.ro

“Vedetele” ofertelor Christian Tour la Târgul de Turism al României au fost reducerile la pachetele de vară pentru anul 2017. Prin programul Early Booking turiștii își pot rezerva sejururile din vara lui 2017 cu un avans de doar 25 euro pe cameră, restul urmând a fi achitat cu până la 21 zile înainte de data călătoriei.

În topul celor mai solicitate destinații din oferta Early Booking 2017 se află Antalya, insulele Creta, Corfu sau Thassos, dar şi destinaţiile din Spania (Tenerife şi Mallorca).

De asemenea, de un mare interes s-au bucurat şi pachetele de circuite culturale în Europa, cu date de călătorie în 2017. Circuitele introduse în premieră anul acesta în portofoliul Christian Tour, au fost cele mai căutate de către turişti la această ediţie a Târgului de Turism: Portugalia, Irlanda-Ţara Galilor sau Elveţia-Bavaria.

Seniorii s-au orientat în special către Toscana sau Ţara Bascilor, două dintre destinațiile pentru care beneficiază de prețuri speciale, prin programul Senior Voyage. Însă, cea mai frumoasă surpriză a fost numărul mare de seniori care au optat pentru vacanţele Senior Voyage în România: Maramureş, Transilvania, Banatul sau nou-introdusa destinaţie Senior Voyage Basarabia dintre Prut şi Nistru fiind cele mai râvnite destinaţii în rândul acestora.

“După cum anticipam, programul Early Booking 2017 a generat vânzări consistente la Târgul de Turism, datorită reducerilor mari și posibilității de a plăti o sumă foarte mică în avans (doar 25 euro). La mare căutare au fost și vacanțele exotice și, spre surprinderea noastră, a fost rezervat un număr considerabil de pachete pentru Dubai, Republica Dominicană și Mexic, pentru prima parte a anului 2016”, a mai spus Marius Pandel.

Vizitatorii prezenți la standul Christian Tour au cheltuit, în medie, 430 euro de persoană, mai mult decât media generală anuală, pentru că și-au rezervat atât sejururile exotice (de iarnă), mai scumpe decât alte pachete din timpul anului, cât și cele de vară. Apetitul crescut pentru vacanțele exotice a contribuit, totodată, la mărirea bugetului.

În 2017, Christian Tour împlinește 20 de ani

Christian Tour, cea mai mare agenție de turism din România, împreună cu toate companiile din grupul său, a înregistrat în anul 2015 o cifră de afaceri de peste 70 de milioane de euro, cifră care o clasează pe primul loc în topul agențiilor de turism din România. Cu o istorie de aproape 20 ani în piața de turism autohton, Christian Tour deține în acest moment 31 de agenții proprii în toată România, plus patru filiale în Ungaria, Polonia, Serbia și Republica Moldova, rămânând în continuare cel mai mare turoperator pe vacanțe de tip charter din România și lider de piață pentru numărul de turiști care au ales să călătorească cu acesta.