... ...

ARACIS pregateste internationalizarea universitatilor romanesti

Share Button

ARACIS pregateste internationalizarea universitatilor romanestiAgenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior  (ARACIS) organizează, în data de 11 noiembrie 2016, la Universitatea ”Transilvania” din Brașov, prima sesiune de instruire a evaluatorilor înscriși în Registrul angajatorilor, Comisia de Științe Inginerești 1,  Comisia de Științe Inginerești 2, Comisia de Ştiinţe Agricole, Silvice Şi Medicină Veterinară cu privire la Certificarea EUR-ACE®, scrie Promptmedia.ro

Obiectivul sesiunii este pregătirea corespunzătoare a procesului de evaluare externă a programelor de studii din domeniul Științelor Inginerești în vederea certificării EUR-ACE®.

Temele care vor fi abordate în cadrul sesiunii de instruire sunt următoarele: evaluarea externă a calității în învățământul superior din România – ARACIS: misiune, obiective, instrumente, evaluarea externă periodică a programelor de studii, Standarde specifice domeniului de Științe inginerești, evaluarea externă în vederea certificării EUR-ACE®: obiective, beneficii, standarde,  metodologie, ghid.

În vederea desfășurării corespunzătoare a procesului de certificare EUR-ACE, ARACIS a elaborat Metodologia de evaluare externă a programelor de studii din domeniul Științelor inginerești în vederea evaluării periodice și acordării certificării EUR-ACE, precum și Standardele și Liniile directoare pentru certificarea EUR-ACE a programelor de studii din domeniul fundamental Științe inginerești. În vederea certificării EUR-ACE, ARACIS a inițiat și alte acțiuni, precum înființarea Registrului angajatorilor, ca parte din Registrul Național al Evaluatorilor ARACIS (RNE ARACIS).

Membră a European Network for Engineering Accreditation (ENAEE), ARACIS este autorizată să acorde certificarea EUR-ACE® Label programelor de studii universitare de licență din domeniul ingineriei, acreditate ca urmare a evaluărilor ARACIS.

Certificarea EUR-ACE oferă internaționalizarea profesiei de inginer, recunoașterea internațională a calității programelor de studii, facilitarea dezvoltării de programe în comun (“joint”) sau cu diplomă dublă (“double degree”) etc.

La data de 19 noiembrie 2014, ARACIS, împreună cu alte douăsprezece agenții de asigurare a calității membre ale ENAEE, au semnat un acord de recunoaștere reciprocă a diplomelor aferente calificărilor din domeniul ingineriei care au certificare EUR-ACE® Label.

Share Button

CITESTE SI ALTE STIRI UTILE PENTRU FAMILIA TA:

Noi reguli pentru inregistrarea nasterii copilului

Meseria de insotitor al copilului cu autism, predata la cursuri ale societatii civile

Romanii vor putea circula fara viza in Canada de la 1 decembrie 2017

Ecografia transfontanelara, un examen imagistic precis, usor si neinvaziv pentru bebelusi

Peste 600 de olimpici, sefi de promotie, profesori si diriginti primesc cate 1.000 de lei

Cele mai bune filme ale anului pentru publicul tanar, la KINOdiseea YOUTH

Andrei ii invata pe copii cum sa reactioneze in situatii de urgenta, printr-un joc video

Iti amortesc mainile si picioarele? Atentie, poti avea hernie de disc!

loading...