Doar 6% dintre români practică sport cu regularitateDoar 6% dintre români practică sport cu regularitate, sub media Uniunii Europene (8%), în timp ce 61% din populație nu face sport deloc, potrivit unui studiu de specialitate.

Pe o piață estimată la 223 de milioane de euro, la nivelul lui 2015, 61% din populație nu practica sport, 15% practică sportul ocazional, iar 18% face mișcare foarte rar, ceea ce plasează România sub media Uniunii Europene (8%) la acest capitol. Frecvența practicării activităților fizice a crescut în ultimii ani, la fel și valoarea pieței de fitness/capita de la 5,1 euro în 2012 la 11 euro în 2015, scrie Agerpres.ro.

“Piața de fitness din România crește, în medie, cu 25% anual, chiar dacă tot același procentaj rămâne nefiscalizat, respectiv constituie piața gri. Putem spune că numărul centrelor de sport este în creștere, chiar dacă din totalul populației doar 6% dintre români practică sport. Suntem la coada Europei, un procentaj mai scăzut fiind înregistrat de Cehia și Polonia, ambele cu 5% din populație, respectiv Bulgaria, cu doar 2%’, spune Andrei Crețu, furnizor de servicii la o rețea de centre sportive.