Cele mai periculoase desene animate pentru copiiDesenul animat ”Mașa și Ursul” a fost declarat cel mai periculos desen animat pentru psihicul copiilor, într-un clasament al celor mai nocive filme de animație, realizat de psihologi ruși.

“Faptul că eroina principală, Mașa, nu ascultă, capriciile ei, purtarea rea, se pot reflecta în comportamentul copiilor – copilul poate să creadă că acest comportament este normal”, spun specialiștii, potrivit izvestia.ru, scrie Realitatea.net..

Pe locul doi în top este filmul de animație ”Monster High”. Psihologii considera că vocabularul personajelor, care vorbesc în argou, pot influența negativ limbajul copiilor. Mai mult, personajele principale din desenele animate merg la o școală de monștri şi chiulesc.

“SpongeBob SquarePants” este pe locul trei în clasament pentru ca specialiștii cred că eroul principal este prea egoist și permanent critică maturii.

Pe locul patru se află ”Tom & Jerry” despre care se considera ca provoacă abateri în comportamentul copiilor în raport cu adulții.