Destinatii perfect de infricosatoare din Europa pentru o excursie de Halloween

Destinatii perfect de infricosatoare din Europa pentru o excursie de Halloween

Daca nu v-ati facut niciun program pentru Halloween, nu este inc[ tarziu sa plecati intr-o mini vacanta. Agentiile de turism abunda de oferte si cu siguranta exista variante de ultima ora pentru cei care își doresc să facă ceva memorabil de Halloween.

Ce altă ocazie ar fi mai potrivită pentru a trăi din plin celebra sărbătoare păgână decât printr-o scurtă excursie într-un loc încărcat de mister, scrie Agerpres.ro care propune cateva dintre cele mai potrivite destinații din Europa, asociate de multe ori cu supranaturalul, ideale pentru noaptea în care se spune că tărâmul fantastic se împletește cu lumea celor vii.

Osuarul de la Sedlec, Cehia
La circa 80 kilometri de Praga se află un loc desprins parcă dintr-un tărâm — osuarul de la Sedlec. Acesta este decorat cu oasele a circa 50.000 de persoane și trebuie neapărat vizitat de Halloween, amintește all-that-is-interesting.com. Praga este și ea o destinație ofertantă din punct de vedere turistic tot timpul anului, însă de Halloween iese la iveală atmosfera magică, tainică și evocativă. Orașul gotic, cu o arhitectură uimitoare, cu străduțe și clădiri cu aer medieval și cotloane misterioase poate oferi senzații extreme de Halloween, în special dacă sunt vizitate vechiul cimitir evreiesc, Muzeul Instrumentelor de Tortură Medievală, Muzeul Fantomelor și Legendelor, podul Charles cu statuile sale înfricoșătoare și centrul vechi, potrivit travelaway.me. În plus, în Praga se organizează de Halloween o cursă inedită de alergare — Zombie Night Run — în seara de 29 octombrie.

Catacombele din Paris, Franța
Orașul Iubirii capătă o nouă însemnătate de Halloween fiind locul perfect pentru o vizită în inima misterului și a atmosferei lugubre: Catacombele. Aflate în măruntaiele metropolei, aici se află și osuarul (l’Ossuaire Municipal), un adevărat cimitir subteran în care sunt adăpostite rămășițele a șase milioane de oameni. Turul durează 45 de minute și acoperă circa 2 kilometri de tuneluri, o experiență perfectă de Halloween, după cum recomandă independent.ie.

Castelul Orava, Slovacia
Rivalul celebrului Castel Bran din țara noastră, care ocupă locul 1 în majoritatea topurilor cu recomandări pentru petrecerea Halloweenului dedicate străinilor, este Castelul Orava din Slovacia. Și asta pentru că aici au fost turnate multe scene din celebrul film clasic din 1922 ”Nosferatu” de Friedrich Wilhelm Murnau.

Veneția, Italia
O destinație preferată în special în timpul celebrului carnaval anual, în care abundă romantismul și intrigile amoroase, Veneția are totuși multe de oferit și de Halloween. Clădirile sale vechi, atmosfera stranie de pe canale după lăsarea întunericului, abundența umbrelor proiectate pe apă în lumina lunii și arhitectura uimitoare sunt perfecte pentru această ocazie. În plus, măștile și balurile costumate sunt ”specialitatea casei”. Nu degeaba ineditul oraș italian este considerat unul dintre cele mai înspăimântătoare din Europa de Halloween, potrivit europeanbestdestinations.com.

Barcelona, Spania
Exuberanță, petreceri îndrăznețe, multiculturalitate, tradiții, festivaluri exterioare, târguri, măști, dovleci sculptați și mai ales o arhitectură gotică. Iată ingredientele cu care Barcelona atrage numeroși turiști de Halloween. În plus, la 1 noiembrie, capitala catalană celebrează Festivalul castanelor — La Castanyada și sărbătoarea mexicană Ziua Morților (Dia de los Muertos), subliniază travelaway.me. Aici se află și catedrala Santa Eulalia (Catedral de la Santa Creu i Santa Eulŕlia) unde au fost omorâți zeci de copii și de refugiați, în timpul unui bombardament. Potrivit legendei, plânsetele lor încă se mai aud în acest loc, arată autoeurope.com.

Londra, Marea Britanie
Londra are un trecut ce abundă în istorie, intrigi și mistere, mărturie stând conacele vechi, temnițele obscure, bisericile cu alură fantomatică, cimitirele pline de povești și străduțele pe care încă mai răsună parcă roțile caleștilor și copitele cailor. Aici este și locul considerat unul dintre cele mai bântuite din lume, în care s-au petrecut numeroase crime, printre care și cele ale lui Jack Spintecătorul, iar organizatorii de evenimente știu foarte bine să profite de toate acestea la 31 octombrie, după cum subliniază looknwalk.info..

Edinburgh, Scoția
Poate nici un alt oraș medieval din lume nu este mai aproape, din punct de vedere tradițional, de Halloween decât Edinburgh. Străzile sale străvechi răsună încă de ecolul festivalului celtic Samhain, ce stă la baza sărbătorii păgâne, iar fantomele par să se ridice după fiecare colț. Atracțiile sunt pe toate gusturile, de la baruri care organizează petreceri tematice până la un castel, cripte și clădiri în care au fost raportate, de-a lungul istoriei, activități paranormale, după cum arată travelaway.me.

Dublin, Irlanda
Ca și Edinburgh, Dublin are un farmec aparte de Halloween. De la miile de felinare din dovleci sculptați până la multitudinea de evenimente, metropola este scăldată în noaptea sărbătorii de parade, carnavale și obiceiuri străvechi, scrie travelaway.me. De asemenea, sunt proiectate filme horror, sunt organizate focuri de artificii, dar și tururi ghidate pentru amatorii de vânători de fantome, informează și looknwalk.info.

CITESTE SI:

Caragiale poposeste in Parcul Izvor

Specialisti in psihologie si psihoterapie ii invata pe parinti sa evite depresia parentala

Medicamentele eliberate pe baza de reteta, mai ieftine cu 35%

Retetele pot fi eliberate si offline atunci cand pica sistemul cardului de sanatate

Noi reguli pentru inregistrarea nasterii copilului

Elevii din invatamantul primar si prescolarii intra in vacanta

Atelier de sculptat dovleci la Antipa