Minienciclopedii pentru copii

Copiii vor avea ocazia sa porneasca intr-o calatorie prin universul corpului uman si  vor putea intelege mai usor mecanismele de funcționare ale anumitor sisteme de organe și ce se întâmplă dacă apar anumite carențe, dezechilibre sau disfuncții cu ajutorul unei colectii de minienciclopedii despre sanatate.

Sub sloganul „Sănătatea se învață din copilărie”, proiectul educațional își propune să implice copiii, astfel încât aceștia să înțeleagă nevoile corpului lor și să dezvolte un comportament responsabil față de propria sănătate. De asemenea, poiectul si-a propus sa implice în procesul de cunoaștere copiii și părinții, ultimii având un rol esențial în dezvoltarea unei relații dintre copil și sănătatea acestuia.

Colecția de enciclopedii ce face parte din proiectul educational SECOMpedia a fost realizată în parteneriat cu Editura Litera și include cinci minienciclopedii, cu teme distincte, riguros documentate, și se adresează copiilor cu vârste între trei și zece ani. Enciclopediile sunt elaborate într-o manieră accesibilă, îmbină ludicul cu știința și cuprind scheme demonstrative, jocuri, teste și informații din realitatea imediată, astfel încât copilul să se identifice mai ușor cu ideile transmise.

Titlurile incluse în proiect sunt despre sistemul imunitar, calciu magneziu si zinc, creier, probiotice si prebiotice, cat si despre fier.

“Credem că informarea reprezintă un pilon esențial pentru sănătate, iar implicarea copiilor de la vârste mici în acest proces îi poate ajuta să dezvolte un comportament responsabil față de propria sănătate. Enciclopediile pot reprezenta o resursă foarte bună la care pot apela părinții pentru a le explica copiilor de ce este bine să consume anumite alimente, ce se întâmplă atunci când sunt răciți sau pur și simplu să găsească răspunsuri pentru avalanșa de întrebări din perioada «de ce-urilor»”, susţine Lucia Costea, managing partner Secom.