De Ziua Copilului, 1 iunie este libera pentru toti romaniiDeputații au adoptat marți, cu majoritate de voturi, proiectul de lege pentru modificarea Codului Muncii care prevede că 1 iunie – Ziua Copilului – este zi nelucrătoare.

Proiectul de lege, care a fost votat pe 13 septembrie de Senat, pleacă astfel la promulgare, Camera Deputaților fiind for decizional.

Deputații au apreciat că legea transmite un semnal referitor la grija față de copii.

 

Toți românii vor avea liber de 1 iunie, indiferent dacă sunt sau nu părinți, pentru că nu se dorește să se creeze discriminare, potrivit inițiatorilor proiectului.

În prezent zilele de sărbătoare legală în care nu se lucrează sunt: 1 și 2 ianuarie; 24 ianuarie — Ziua Unirii Principatelor Române; prima și a doua zi de Paști; 1 mai; prima și a doua zi de Rusalii; 15 august — Adormirea Maicii Domnului; 30 noiembrie — Sfântul Apostol Andrei, cel Întâi chemat, Ocrotitorul României; 1 decembrie; prima și a doua zi de Crăciun; două zile pentru fiecare dintre cele trei sărbători religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decât cele creștine, pentru persoanele aparținând acestora.