Structura subiectelor de Bacalaureat ar putea fi modificata din anul scolar 2017-2018In urma problemelor aparute anul acesta, dar si in ultimii ani, la examenul de Bacalaureat, se are in vedere posibilitatea modificarii structurii subiectelor, a anuntat joi secretarul de stat pentru Invatamant Superior Monica Anisie. Ea a precizat ca o astfel de schimbare nu poate fi facuta pentru liceenii care sunt acum in clasa a XII-a si care urmeaza sa sustina Bacalaureatul, insa ea ar putea fi pilotata la simularea pe care o dau elevii de clasa a XI-a in acest an.

Intrebata daca autoritatile s-au gandit la modificarea structurii Bacalaureatului, Monica Anisie a raspuns: “Nu numai ca ne-am gandit, am avut si probleme, ne-am gandit, nu numai la BAC ci si la Evaluarea Nationala. Avem insa o legilslatie, nu putem sa facem modificari de structura. Am luat in calcul sa modificam structura subiectelor”, scrie Hotnews.ro.

Secretarul pentru Invatamant Superior a precizat ca “nu o putem face pentru cei care sunt acum in cls a XII-a. Ne-am gandit sa schimbam structura si sa o pilotam la simularea pe care o dau cei in clasa a XI-a”.

“Luam in calcul schimbarea dar pentru celalalt an scolar, 2017-2018, modificare doar de structura de subiecte”, a reiterat Monica Anisie.