Cel mai bun rezultat in istoria participarii romanesti la Olimpiada Internationala de ChimieTrei medalii de aur şi o medalie de argint este bilanţul participării româneşti la a 48-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie, desfăşurată în perioada 23 iulie – 1 august, la Tbilisi (Georgia).

Rezultatul, cel mai bun din istoria participării româneşti la această competiţie, plasează România pe locul I in Europa şi pe locul al II-lea în lume în clasamentul neoficial al ţărilor participante (75).

Cei trei elevi români medaliaţi cu aur sunt Andrei Iliescu (absolvent al Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti), Paul Haidu-Gerea (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa), premiat cu „argint” în 2015, şi Robert Cristian Râclea (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi). De asemenea, lui Andrei Iliescu,laureat cu aur şi la ediţia anterioară, i-a fost decernat premiul IUPAC (The International Union of Pure and Applied Chemistry) pentru cel mai mare punctaj din concurs.

Medalia de argint a fost obţinută de Alexandra Dima, elevă în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

La ediţia din acest an au fost prezenţi 264 de competitori din 75 de ţări.