102.387 de cereri, admise in prima etapa de inscriere la gradinita

102.387 de cereri, admise in prima etapa de inscriere la gradinitaÎn prima etapă a înscrierilor în învăţământul preşcolar (23 mai – 17 iunie) au fost admise 102.387 (95,56%) de cereri din totalul celor 107.140 de cereri depuse. Cele 4.753 de solicitări nesoluţionate vor putea fi redepuse în a doua etapă, programată între 27 iunie şi 29 iulie, informeaza Ministerul Educatiei.

Orarul înscrierilor este stabilit de conducerea unităţilor de învăţământ şi afişat, la loc vizibil, în fiecare grădiniţă, pentru informarea părinţilor şi a publicului interesat, inclusiv pe site-ul acestora (dacă există), şi pe site-urile inspectoratelor şcolare.

În situaţia în care, într-o unitate de învăţământ, numărul cererilor de înscriere este mai mare decât numărul de locuri libere, vor fi aplicate, succesiv, criterii generale de departajare (stabilite de Ministerul Educaţiei) şi criterii de departajare specifice (elaborate de fiecare unitate de învăţământ preşcolar, aprobate de Consiliul de administraţie al acesteia şi avizate de Oficiul juridic al Inspectoratului Şcolar Judeţean/al municipiului Bucureşti)

Cererile respinse fie ca urmare a opţiunilor insuficiente din fişa de înscriere, fie din cauza absenţei locurilor la unitatea de învăţământ dorită vor putea fi redepuse şi aprobate în etapele imediat următoare sau în etapa de ajustări (1 – 31 august).

CITESTE SI:

Cat de important este clubul de lectura la gradinita

Dezvolta personalitatea copilului tau: Logica si perspicacitate la Gradinita de vara a Centrului Educational Fecioara Maria

Ministerul Educatiei a lansat pe Facebook pagina „Pregatiti pentru gradinita”

“Ne jucam inteligent!” la gradinita

Copiii sub 3 ani vor beneficia de tichete sociale daca merg la gradinita sau cresa