"Cumintenia pamantului", expusa la BNRStatuia “Cuminţenia pământului” de Constantin Brâncuşi, a fost adusă, la Muzeul Băncii Naţionale a României unde va fi expusă începând de azi şi va putea fi văzută gratuit de toţi vizitatorii.

La eveniment au participat ministrul Culturii, Corina Şuteu şi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

“Noi credem că participarea Băncii Naţionale în acest proiect, prin găzduirea şi organizarea expoziţiei Cuminţenia Pământului, va da ocazia unui număr mare de vizitatori să contribuie la achiziţionarea acestei valori culturale unicat a României”, a declarat Mugur Isărescu.

Lucrarea sculptorului roman va putea fi admirata in perioada 16 iunie – 8 iulie, de luni pana vineri, in intervalul orar 10:00-18:00. In perioada 11 iulie – 31 octombrie a.c., “Cumintenia pamantului” va putea fi vazuta conform programului de vizitare a muzeului, publicat pe site-ul Bancii Nationale a Romaniei.

Guvernul a iniţiat o subscripţie publică pentru a aduna banii necesari achiziţionării statuii. Pana miercuri, prin subscriptia publica pentru “Cumintenia pamantului” s-au strans 212.473 de euro, din care 74.864 de euro pe site-ul campaniei www.brancusiealmeu.ro, 117.750 de euro prin transfer bancar in conturile Ministerului Culturii si 19.859 de euro prin intermediul eMag.ro.