Plan strategic pentru cresterea ratei de vindecare a cancerelor la copiiSocietatea Internaţională de Oncologie Pediatrică a elaborat un plan strategic pe următorii zece ani, care îşi propune creşterea ratei de vindecare a cancerelor la copii şi îmbunătăţirea calităţii vieţii. Şeful Secţiei de Oncologie Pediatrică din cadrul Institutului Oncologic Bucureşti, Monica Dragomir, spune că planul prevede tratamente, medicamente şi tehnici noi, informeaza Romania-actualitati.ro

Specialistul a explicat pentru Romania-actualitati ca se vizează introducerea tratamentelor inovatoare şi sigure şi în tratamentul copiilor. În prezent, există medicamente oncologice, care nu sunt citostatice, cu mecansime noi de acţiune, extrem de eficiente în unele cancere ale adultului, mai eficiente decât chimioterapia clasică. Domeniul de cercetare pentru medicamentele noi se bazează pe imunologie, pe profil genetic în general. În ciuda reglementărilor de până acum, nu apar noi medicamente pe piaţă pentru tratamentul cancerelor la copii.

Conform datelor din Registrul Naţional de Cancer la Copii, anul  trecut în România au fost diagnosticate 538 de cazuri noi de cancer la copii.