Agentiile de turism propun vacante esalonate pentru eleviMembrii Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT) solicita ministrului Educatiei modificarea structurii anului scolar. ANAT propune vacante esalonate pentru elevi, pe judete sau regiuni, dupa modelul german, cu scopul extinderii sezonului estivat, potrivit Portalinvatamant.ro

“Este o problema care trebuie rezolvata, vrem sa mergem la o intalnire cu ministrul Educatiei, din cauza ca nu ne plac schimbarile de vacanta”, a declarat Alin Burcea, presedintele ANAT, pentru News.ro.

Acesta mai spune ca sectorul de turism pierde multi clienti deoarece elevii intra in vacanta pe 25 iunie si nu pe 15 iunie, asadar subliniaza nevoia de vacante esalonate pentru invatamantul preuniversitar.

Ca o solutie viabila, Burcea propune ca elevii sa intra in vacanta pe 1 iunie, stimuland in acest fel cresterea rezervarilor de vacanta in luna iunie.

“Se poate si in Romania, fie pe judete, fie pe zone geografice. De exemplu, Moldova sa inceapa vacanta pe 1 iunie, Muntenia pe 10 sau 15 iunie, Transilvania pe 20 iunie. Si atunci practic se lungeste sezonul, este unul dintre cele mai importante lucruri”, a declarat presedintele ANAT.