Mama acuzata ca si-a rapit copilul din Canada nu va fi extradataAna Maria Nedelcu, românca acuzată de autorităţile canadiene că şi-a răpit copilul, nu poate fi extradată, a decis, marţi, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Magistraţii au admis astfel contestaţia femeii, cât şi pe cea a procurorilor, la decizia iniţială a Curţii de Apel Bucureşti de extrădare.

Hotărârea Instanţei Supreme este definitivă şi nu poate fi atacată.

Potrivit Gandul.info, avocaţii femeii au susţinut că decizia iniţială de extrădare este una “nelegală, pătimaşă”. La rândul său, procurorul de la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti, prezent în sală, a cerut respinderea solicitării de extrădare motivând că “legiuitorul român a prevăzut dubla incriminare şi că potrivit codului penal român asta înseamnă nerespectarea regimului minorului şi e pedepsită cu pedeapsă de la 1 la 3 luni”. Procurorul a precizat că ” în România se prevede ca extrădarea se face numai la o infracţiune pedepsită cu mai mult de 1 an şi că nu se justifică cererea autorităţilor canadiene.”

Ana Maria Nedelcu a fost de acuzată de autorităţile canadiene că şi-a răpit copilul şi l-a adus fără acordul tatălui în România.