O gorila a fost impuscata dupa ce un baietel de 4 ani a cazut in cusca Panica la gradina zoologica din Cincinnati, dupa ce un baietel de 4 ani a cazut in cusca unei gorile. Animalul a fost ucis de angajatii de la zoo  de teama ca i-ar putea face rau.

Conform Daily Mail, dupa ce copilul a cazut in tarcul animalului, gorila s-a smucit  si l-a tras pe baietel. Baiatul statea de 10 minute in apropierea animalului si se crede  el ar fi sarit una dintre barierele de siguranta, apoi a cazut in sant.  Trei gorile se aflau in preajma, dar femelele au fost indepartate imediat.

Mama a urmarit ingrozita cum gorila ii examineaza copilul in varsta de patru ani. Martorii au povestit ca interactiunea a durat in jur de zece minute, timp in care uriasul Harambe l-a tarat prin apa pe baietelul speriat. Nu i-a facut rau, insa copilul era tot mai agitat, iar conducerea gradinii zoologice s-a temut ca gorila de 180 de kilograme l-ar putea rani din greseala. Din acest motiv, ingrijitorii care s-au vazut nevoiti sa ucida animalul in varsta de 17 ani, deoarece oamenii prezenti tipau.

Directorul gradinii zoologice a spus ca a fost o decizie tragica dar corecta pentru a salva viata copilului, chiar daca animalul nu parea agresiv.

Baietelul a fost scos din tarcul gorilei si se afla in afara oricarui pericol.

Foarte multi oameni s-au aratat indignati si sunt furiosi de faptul ca ingrijitorii nu au tras cu tranchilizante, ci au ales sa impuste mortal gorila. Gorila s-a nascut in captivitate in Texas si a fost mutata la gradina din Cincinnati in 2014, unde autoritatile doreau sa il includa intr-un program de inmultire a gorilelor.