De 1 iunie la Muzeul „Antipa”O lume magică deschisă tuturor copiilor este cadoul pe care Prima TV îl face celor mici de 1 iunie, în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”. De ziua lor, copiii cu vârste de până la 18 ani vor avea acces gratuit în expoziția permanentă.

Muzeul îşi va deschide miercuri porţile la ora 10.00, iar până la ora 20.00 cei mici se vor putea distra, dar vor şi învăţa o mulţime de lucruri noi despre animalele din întreaga lume. Totodată, anul acesta micuții vor putea vedea în premieră în România Diodrama, un proiect care are rolul de a atrage atenția publicului asupra efectelor pe care tăierile ilegale de păduri le au asupra habitatelor.

„Unul dintre obiectivele noastre ca muzeu de științe ale naturii este informarea și educarea publicului față de problemele actuale legate de protecția mediului, a speciilor și a habitatelor, precum și promovarea respectului față de natură”, afirmă Dr. Luis Ovidiu Popa, Directorul General al Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”.

Vedetele Prima TV vor fi şi ele prezente de Ziua Copilului la Muzeu, iar Andreea Fried le promite micuţilor o zi minunată în compania exponatelor. „De-abia aștept să îl duc pe Sasha la „Antipa”. Sunt convinsă că îi va plăcea foarte mult așa cum și nouă ne place acest muzeu, chiar dacă suntem adulți. Este o experiență inedită de care cu siguranță își va aduce aminte. Mă bucur că împreună cu Muzeul „Antipa” reușim să le facem un dar deosebit copiilor, chiar de ziua lor”.

Cei care vor accepta invitaţia Muzeului „Antipa” şi Prima TV, vor putea vedea o parte din cele peste 2 milioane de piese ale colecţiilor Muzeului. Micii curioşi vor afla informaţii distractive despre biodiversitatea României, dar şi despre fauna mondială, originile şi evoluţia vieţii, paleontologie, lumea insectelor sau complexitatea speciei umane.

Informaţii suplimentare:

•         Muzeul „Grigore Antipa” este situat în Şos. Kiseleff nr. 1, în Bucureşti.

•         Ultimii vizitatori vor putea intra la ora 19.00.

Detalii: www.antipa.ro și pe pagina de Facebook a Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”: www.facebook.com/muzeulantipa.