Normele de aplicare ale Legii privind indemnizatia pentru mame vor fi lansate in dezbatereNormele de aplicare ale Legii privind indemnizaţia pentru mame vor fi lansate în dezbatere publică săptămâna viitoare, iar indemnizaţiile se vor majora de la 1 iulie, a declarat duminică, ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru.

Acesta a menţionat că prevederile legii se aplică “tuturor celor care sunt în limita celor doi ani”, chiar dacă unele persoane s-au întors la muncă după un an, potrivit jurnalul.ro.

“Se aplică tuturor celor care sunt în limita celor 2 ani. Detaliile le veţi vedea publicate în dezbatere publică săptămâna viitoare. Se aplică aceste creşteri şi eliminarea plafonului şi mamelor care au deja copilul şi sunt în limita celor doi ani. Există persoane care au stat un an şi au venit înapoi să muncească şi acum legea spune că discutam de doi ani şi atunci evident că se aplică. Detaliile elaborate de colegii mei le veţi vedea publicate pe site-ul nostru în dezbatere publică”, a explicat ministrul Muncii.

În ceea ce priveşte finanţarea, Dragoş Pîslaru a reiterat că aceasta va fi asigurată la rectificarea bugetară şi a subliniat că banii sunt în concurenţă cu alte “lucruri mai mult sau mai puţin ghiduşe” adoptate de Parlament.

Legea privind indemnizaţia pentru mame a fost adoptată de Camera Deputaţilor la finalul lunii martie şi promulgată de preşedintele Klaus Iohannis la data de 18 aprilie.

Noua lege în materie elimină plafonul maxim al indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului. Astfel, persoanele care timp de doi ani au realizat minim 12 luni venituri supuse impozitului beneficiază de concediu pentru creşterea copilului doi ani sau trei ani în cazul copilului cu handicap.