Ultimul copil cu SHU, externat de la Spitalul "Marie Curie"Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu s-a aflat marti dimineata, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Marie Curie” din Capitală, acolo unde a vizitat ultimul copil cu sindrom hemolitic uremic (SHU) internat în această unitate.

Ministrul Sănătății a discutat cu medicii ca l-au asigurat că acesta are o evoluție a stării de sănătate bună și cel mai probabil va fi externat în cursul zilei de astăzi.

La fel ca și ceilalți copii care au suferit de SHU, și acesta va fi supravegheat în continuare de către cadrele medicale, cel puțin un an, având în vedere forma severă de boală cu care s-a confruntat, precum și afecțiunile neurologice de care a suferit.

“Mulțumesc cadrelor medicale de la Spitalul Marie Curie pentru profesionalismul de care au dat dovadă. Sper că am învățat cu toții ceva din această experiență”, a declarat ministrul Cadariu.

Ministerul Sănătății reamintește importanța măsurilor de prevenție, în special respectarea igienei personale, procurarea alimentelor din surse autorizate, ambalate corespunzător. Specialiștii MS recomandă achiziţionarea produselor pasteurizate în cazul lactatelor, respectiv carne din surse verificate din punct de vedere sanitar veterinar, recomandând spălarea corespunzătoare a fructelor şi legumelor, dar și tratamentul termic al alimentelor atunci când se impune.