... ...

Teatrul Ion Creanga sarbatoreste Ziua Internationala a Teatrului pentru Copii si Tineret

Share Button

Teatrul Ion Creanga sarbatoreste Ziua Internationala a Teatrului pentru Copii si TineretDuminică, 20 martie, teatrele pentru pici din întreaga lume sărbătoresc Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Organizat anual, la inițiativa ASSITEJ – Asociația Internațională de Teatru pentru Copii și Tineret, evenimentul este celebrat în peste 80 de țări cu scopul de a promova educația celor mai mici spectatori prin teatru.

Păstrând tradiția aniversării, Teatrul Ion Creangă invită publicul să sărbătorească printr-un program special, conturat în jurul unuia dintre cele mai îndrăgite personaje din literatura universală. Astfel, pe data de 20 martie, Teatrul propune două reprezentații inedite ale spectacolului „De-a Micul Prinț” (orele 11.00 și 17.00), noutatea constând într-un final-surpriză pentru cei mici.

Dedicat copiilor cu vârsta cuprinsă între 4 și 6 ani, spectacolul transpune filosofia lui Antoine de Saint-Exupéry într-o manieră jucăușă. Scena devine astfel teren de joacă: nouă cuburi se sucesc și răsucesc, făcând loc pentru tronul Regelui, concertul Vanitosului și întâlnirea cu floarea mult iubită. Iar joaca nu se oprește! La finalul celor două reprezentații, publicul va fi invitat să exploreze planeta Micului Prinț și să interpreteze personajele întâlnite în spectacol. Apoi, folosindu-și imaginația si creativitatea, copiii își vor putea desena prietenul preferat – floarea iubitoare sau oița simpatică.

Share Button

CITESTE SI ALTE STIRI UTILE PENTRU FAMILIA TA:

Noi reguli pentru inregistrarea nasterii copilului

Meseria de insotitor al copilului cu autism, predata la cursuri ale societatii civile

Romanii vor putea circula fara viza in Canada de la 1 decembrie 2017

Ecografia transfontanelara, un examen imagistic precis, usor si neinvaziv pentru bebelusi

Peste 600 de olimpici, sefi de promotie, profesori si diriginti primesc cate 1.000 de lei

Cele mai bune filme ale anului pentru publicul tanar, la KINOdiseea YOUTH

Andrei ii invata pe copii cum sa reactioneze in situatii de urgenta, printr-un joc video

Iti amortesc mainile si picioarele? Atentie, poti avea hernie de disc!

loading...