copil bolnavPatriciu Achimaș Cadariu, ministrul Sănătății s-a întâlnit luni dimineață cu medicii specialiști din secțiile de nefrologie și terapie intensivă (ATI) ale Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Marie Curie”, cu care a discutat despre starea de sănătate a copiilor internați și tratamentul administrat.

“Am asistat la o întâlnire a tuturor specialiștilor care sunt implicați în tratarea copiilor și mai ales a micuțului din Mioveni. Am discutat din nou și cu părinții copiilor. Se vor anunța astăzi și externări. Luptăm în continuare”, a declarat ministrul Achimaș Cadariu.

Ministrul Sănătății a fost informat de către medici că, în continuare, în spitalul bucureștean sunt internați 6 copii cu sindrom hemolitic uremic.

Dintre aceștia, în stare gravă, dar stabilă este copilul din Mioveni. În acest caz prognosticul medicilor este rezervat, complicațiile neurologice fiind departe de a fi stopate.

De asemenea, medicii l-au informat pe ministrul Patriciu Achimas Cadariu că, luni va fi externat un copil care a fost supus timp de 14 zile procedurii de dializă peritoneală.

Starea celorlalți copii intrenați este stabilă cu o evoluție favorabilă.

Ministrul Sănătății a mai declarat că așteaptă rezultatele anchetelor aflate în desfășurare și, suplimentar rezultatele controalelor ANSVSA. Specialiștii Ministerului Sănătății acordă tot sprijinul reprezentanților din Autoritatea Națională Sanitară Veterinară  și pentru Siguranța Alimentelor,  pentru identificarea cauzelor de origine alimentară care au dus la îmbolnăvirile din ultima perioadă.

Ministerul Sănătății a definitivat setul de măsuri și recomandări privind normele de igienă, normele de comportament în colectivități și educație sanitară pe care l-a transmis Ministerului Educației și așteaptă a fi diseminat în unitățile școlare, prin inspectoratele școlare.

În ultimele 24 de ore, la nivel național, au fost raportate Institutului Național de Sănătate Publică un număr de 3 de cazuri de boală diareică acută, fără SHU.