O colectie semnata Clara Rotescu prezentata la Kids Fashion Week va pleca spre Qatar si Abu DhabiSambata si duminica, Bucurestiul va deveni pentru doua zile capitala modei pentru copii

Designeri consacrati precum si branduri pentru copii isi vor prezenta colectiile la Kids Fashion Week 2016, organizat de catre Asociatia Culturala Dominium impreuna cu Teatrul Excelsior Bucuresti. Unul din designerii care vor evolua pe catwalk-ul Kids Fashion Week este si Clara Rotescu. Am incercat sa intram in lumea de basm a colectiei sale si i-am pus cateva intrebari:

– Cum vezi evolutia colectiei tale – Miau in cadrul acestui festival de moda pentru copii?

– Initiativa regizorului si actorului Stelian Milu a venit in intampinarea unui gand mai vechi, acela de a continua dezvoltarea brandului Miau cu o linie de copii- Baby Miau. Acesta a fost imboldul pentru a lansa prima colectie de copii Miau by Clara Rotescu, care se va regasi intr-un “department store” din Qatar si in Yas Mall din Abu Dhabi, incepand cu luna aprilie. La fel ca si celelalte colectii cu rochii de seara Miau, si colectia de copii va fi plina de veselie,
culoare si rafinament.

clara 3Ce parere ai despre insemnatatea unui asemenea festival, care evolueaza pe… podiumul unui teatru? Cum se incadreaza in peisajul evenimentelor bucurestene – totusi atat de putine in ultima vreme?

– Nu este intamplatoare tangenta Teatru de copii / Festival de Moda, de altfel este o continuare fireasca. Cat despre oportunitatea unui astfel de eveniment, este la fel de important ca si un eveniment de proportii Made in Romania. Intr- o lume in care brandurile isi pierd insemnatateasi oamenii apreciaza unicitatea, autenticul, un festival de copii poate fi o rampa de lansare, notorietate a multor branduri romanesti care inca evolueaza, ca si marketing, ca branduri de nisa, fara a fi vizibile. Pe de alta parte, o data cu prabusirea pietei europene de pret- a- porter in 2008, o noua industrie a evoluat halucinant: cea e evenimentelor speciale. Conform unor studii din SUA- piata care consuma 18 biliarde pe evenimente speciale( nunti, prom, industria de wedding) – 2% din aceasta suma se regaseste in vestimentatiile de copii.

Lucrezi in acest domeniu de foarte mult timp. Cum vezi viitorul casei de moda in ceea ce priveste creatiile fashion pentru ceimici?

– Viitorul colectiilor de copii …. Un mare viitor, pentru ca, parintii investesc cel mai mult in copii. Isi doresc ca ei sa- si implineasca visurile, sa fie printi si printese si chiar asa trebuie sa fie. Un astfel de eveniment insa trebuie sa devina o traditie, pentru ca sa putem observa o dezvoltare a acestor branduri. Cred insa in creativitatea designerilor romani si stiu ca sunt competitivi.

– Ce ne poti spune, cateva secrete, despre ideile tale in ceea ce priveste vestimentatia pentru copii?

– Este o colectie care are ca izvor de inspiratie o gradina plina de flori, langa care se aude fasaitul valurilor marii… Va fi o colectie de primavara- vara, pentru printi si printese, cu galetuse si lopetele, cu vapoare si barci gonflabile, plina de veselie, candoare, naivitate,
frumusete, plina de COPILARIE. Multa matase, organza, bumbac si, in
general, multe materiale 100% naturale.

clara 1 Proiecte de viitor?

– Imediat dupa Kids Fashion Week , voi fi prezenta la Paris in showroomul So Couture la Hotel Westin, dupa care in luna aprilie voi lansa in Dubai doua colectii impreuna cu cel mai cunoscut designer din Middle East, Zayan. Este un proiect foarte special, si in paralel cu acesta voi lansa in Middle East o colectie de abaya.”

Kids Fashion Week se anunta a fi un festival in care designerii chiar au ceva de spus.

Ii asteptam cu mic cu mare pe toti cei doritori de frumos pe 27-28 Februarie incepand cu ora 19.00 la Teatrul Excelsior Bucuresti.