babySapte copii raman in continuare internati în Spitalul Clinic de Urgență Copii “Marie Curie”, dintre aceștia, trei copii se află internați în secția de terapie intensivă ATI fără modificări ale stării de sănătate în ultimele 24 de ore, toți fiind dializați peritoneal, conform informărilor primite de către Ministerul Sănătății.

Patru copii au rămas internați în secția de nefrologie, iar doi dintre aceștia sunt dializați peritoneal.

Ministrul Sănătății a vizitat  în această dimineață din nou copiii internați în spital si a discutat cu personalul medical despre starea copiilor.

Ministrul Sănătății, Patriciu Achimas Cadariu a anunțat vineri  într-o conferință de presă că este încurajator faptul că în ultimele opt zile nu a mai fost identificat niciun caz nou de sindrom hemolityc uremic.

De asemenea, ministrul Sănătății a mai declarat că, în această după amiază se va afla la Pitești, unde îl va însoți pe premierul Romaniei, Dacian Cioloș într-o vizită efectuată la Spitalul de Pediatrie Pitești.

Ministerul Sănătății anunță că, echipa de experți internaționali de la Centrul European de Control al Bolilor Transmisibile (ECDC) sosita ieri la Bucuresti a început să lucreze cu specialiștii români pentru identificarea cauzelor de îmbolnăvire a copiilor.

Echipa de experți internaționali va respecta procedurile de comunicare ale ECDC și va transmite informații despre anchete numai prin intermediul biroului de presă al Centrului European.

Ministerul Sănătății va respecta regulile și procedurile ECDC.