Lectiile importante de viata si invataminte valoroase se gasesc chiar si in povesti scurte pentru copii. Citeste-i micutului tau urmatoarele istorioare cu animale si pasari. Si ca sa fie lucrurile si mai distractive si mai interesante pentru cel mic, foloseste-te de jucarii pentru a pune in scena povestile. Magazinele pentru copii precum Kidso.ro au o gama variata de jucarii, potrivite pentru toate varstele si pentru toate povestile.

Leul si elefantul

Odata, leul statea si se gandea la el insusi: are gheare ascuțite, dinti puternici si este fioros, dar cand aude un cuc cum canta se sperie extrem de tare.

Atunci, Regele Junglei se intreba: „Pot sa traiesc asa? Sunt unul dintre cele mai puternice animale si cu toate acestea o creatura precum un cuc are puterea sa imi distruga viata doar prin sunetele pe care le scoate!”

Chiar atunci trece prin zona un elefant imens, fluturandu-si urechile. Il vede pe leu si il intreaba: „Ce-ai patit? De ce esti ingrijorat?”.

Leul a simtit nevoia atunci sa isi impartaseasca nelinistea cu elefantul si l-a intrebat pe acesta: „Poate cineva sau ceva sa ii faca rau unei fiare atat de mari si puternice ca tine?”.

Elefantul ii raspunde atunci leului: „Vezi tu tantarul ala mic? Daca vreodata ajunge in partile cele mai adanci ale urechilor mele, voi innebuni de durere!”.

Atunci leul a inteles ca pana si cele mai puternice creaturi au punctele lor slabe si de atunci a inceput sa aiba mai multa incredere in el si sa nu mai lase problemele sa ii umbreasca fericirea.

Morala: Fiecare dintre noi avem puncte slabe. In loc sa ne plangem din cauza lor ar trebui sa ne bucuram de lucurile care ne bucura cu adevarat in viata.

Paunul

Inainte sa aiba coada frumoasa pe care o are acum, Paunul era o pasare ca oricare alta, cu un smoc mic de pene si nimic mai mult.

Intr-o zi, Paunul ajunge la Zeita Juno si ii spune acesteia ca isi doreste sa arate impunator si frumos. Juno a zambit. Paunul era o pasare buna, iar zeita l-a indragit imediat. Paunul a descris apoi coada lunga si colorata pe care si-ar dori-o. Mai mult, isi dorea sa fie cea mai iubita pasare din lume.  Vanzandu-l atat de entuziasmat, Juno a fost de acord si i-a darut paunului coada la care visa. Paunul a plecat pasind ca un rege, tinand capul sus si mergand gratios.

Pasarile obisnuite se uitau surprinse de felul in care arata Paunul. Pana si fazanii cu coada lor lunga erau invidiosi pe el.

Dupa ce s-a mandrit in fata altora cu noua lui coada, Paunul a decis sa isi ia zborul, dar a avut un soc. Nu mai putea sa zboare! Pasarea a reusit sa dea putin din aripi, dar nimic mai mult. Atunci a realizat ca si-a pierdut aceasta putere importanta, doar pentru ca si-a dorit sa fie frumos!

Morala: Gandeste-te intotdeauna bine inainte sa alegi ceea ce iti doresti.