O noua taxa va intra in vigoare in acest an: Va fi impozitat si terenul de sub casaÎncepând din acest an, la impozitul pe locuinţă se adaugă şi cel pentru terenul de sub bloc, pe lângă cel pentru pereţi, holuri, lift şi casa scării.

Consultanții menționează că măsura va fi luată doar pentru a aduce bani în visteria primăriilor, transmite Digi24. „Fiecare proprietar are anumite cote indivize şi va plăti cota indiviza și pentru terenul de sub clădire, lucru ce nu se întâmpla anterior”, a declarat consultantul fiscal Răzvan Ungureanu.

Pentru un apartament cu o suprafaţă de 50 metri pătrați, într-un bloc cu peste patru etaje, proprietarul va plăti un impozit pe teren cuprins între 10 şi 26 de lei, în funcție de cartierul în care este situat imobilul.

În cazul apartamentelor vechi va fi impozitat doar terenul de sub bloc. Situaţia este diferită la ansamblurile rezidenţiale. În cele mai multe cazuri, doar drumul principal aparţine autorităţii locale, restul a intrat în posesia proprietarilor la cumpărarea locuinţei.

Persoanele care au construcţii de mari dimensiuni trebuie să plătească mai mult, deoarece…citeste mai mult pe Money.ro