Premiera mondiala la Spitalul de Copii MS Curie

Mihai, un baietel de 12 ani din Fagaras, poate fi ajutat sa isi pastreze piciorul functional datorita echipei de chirurgi a profesorului Gheorghe Burnei de la Spitalul de Copii MS Curie.

Potrivit Evz.ro, coșmarul lui Mihai, din Făgăraș, județul Brasov, în vârstă de 12 ani, a început în urmă cu opt luni de zile când durerile pe care le avea la nivelul șoldului drept și care se lăsau până spre genunchi i-a făcut pe părinții acestuia să-l ducă de urgență la Spitalul din Brașov. A fost investigat și medicii au suspectat diagnosticul negru: „formațiune tumorală de ischion drept”. Și l-au trimis la București la Spitalul de Urgență pentru Copii M.S. Curie, la șeful Clinicii de Ortopedie Pediatrică, profesorul Gheorghe Burnei.

Au urmat investigații peste investigații, în urma cărora o echipă interdisciplinară a stabilit un diagnostic probabilistic de sarcom Ewing. Biopsierea formațiunii tumorale și analizele efectuate pe eșantionul prelevat a confirmat boala: Sarcom Ewing Cadru Obturator Drept cu Invadarea Acetabulului Pubian și Ischiatic. Cinci luni și jumătate copilul a fost tratat cu citostatice, fiind pregătit pentru operație.

Intervenția operatorie are ca scop salvarea vieții pacientului, conservarea funcției șoldului drept, păstrarea integrității acetabulului și stabilității bazinului și asigurarea dimensiunilor normale și a echilibrului hemibazinului drept.

Citeste mai mult AICI