Indemnizatie de 1700 lei pentru mamele care adopta copii mai mari de doi ani |

Indemnizatie de 1700 lei pentru mamele care adopta copii mai mari de doi ani

Indemnizatie de 1700 lei pentru mamele care adopta copii mai mari de doi aniMamele care adoptă copii mai mari de doi ani ar putea beneficia de o indemnizaţie de aproximativ 1.700 de lei şi de concediu de acomodare de un an, iar cele care adopta copii mai mici de doi ani ar urma să beneficieze de prevederile legii în vigoare, adică de indemnizaţia de creştere a copilului, potrivit modificărilor aduse legii adopţiei, adoptate, marţi, de Comisia pentru muncă şi protecţie socială a Camerei Deputaţilor.

Potrivit Mediafax.ro, deputaţii din Comisia pentru muncă şi protecţie socială a Camerei Deputaţilor au amendat proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 273/2004 privind procedura adopţiei, iniţiat de Guvern, la propunerea deputaţilor PNL, pentru ca mamele care adoptă copii cu vârsta mai mare de 2 ani să beneficieze de “o indemnizaţie de 3,4 ISR (Indicatorul Social de Referinţă) şi de concediu de acomodare de maxim 12 luni”, acordate la cererea părintelui adoptator, deşi Guvernul propusese o perioadă de 6 luni.

Presedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţiei, Gabriela Coman, a precizat ca proiectul de lege propus de Guvern are ca obiectiv eliminarea obstacolelor care îngreunează procedurile de adopţie pentru copiii români, în România.

Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 273/2004 privind procedura adopţiei, iniţiat de Guvern, a fost adoptat de Senat, Camera Deputaţilor fiind for decizional.