... ...

Premiera Teatrul Zurli la Teatrul de pe Lipscani: Fata Babei si Fata Mosneagului. Sambata 6 februarie, ora 11.00

Share Button

http://www.bilete.ro/teatru-teatrul-zurli-la-teatrul-de-pe-lipscani-fata-babei-si-fata-mosului-06-feb-2016Povestea clasică, Fata Babei și Fata Moșneagului este adaptată în stilul Zurli şi pusă în scenă pe înţelesul celor mici. Am eliminat arhaismele şi am introdus interactivitatea. Am creat costume colorate, prietenoase. Am construit personajele între bine şi rău. Le-am iertat la final pe cele negative pentru că au promis că se schimbă. Fata Moşului e bună şi blândă şi este atentă la valori: e generoasă, e empatică, e cochetă, e întelegătoare. La polul opus, Fata Babei e o răzgâiată, alintată, sclifosită care nu se spală, nu se pieptăna, răspunde obraznic mamei şi e un munte de egoism. Moşneagul e blând, dar slab în timp ce Baba e şmecheră şi rea. Greşelile de abordare pe care încă  le facem şi noi, părinţii zilelor noastre, le identificăm foarte uşor în acest spectacol.

Oamenii mari pleacă la final mulţumiţi că au avut o experienţă minunta în care, din joacă, şi ei şi copiii lor ştiu mai multe despre relaţia părinte-copil.

” Fereşte-te de oamenii răi! Fii bună cu copacii şi cu animalele şi plantele şi într-o zi vei fi răsplătită! Lasă-te dusă de inima. Niciodată inima nu greşeşte drumul. Întotdeauna ascultăndu-ţi inima vei ajunge acolo unde ţi-ai propus”. Acestea sunt o parte din învățămintele acestui spectacol.

Ce ne face pe noi TEATRUL ZURLI să fim altfel?

Suntem foarte atenți la text. Știm despre cuvinte că ele crează imagini și avem grijă să fie imagini frumoase. Am ales în spectacol cântece și jocuri potrivite pentru copiii de 2-6 ani, am găsit replici care să-i facă pe părinți să zâmbească și texte din care cei mici să tragă învățăminte.

Biletele pot fi comandate aici:

Biletele se găsesc şi la casieria Teatrului de pe Lipscani, de luni până duminică, în intervalul orar 12:00-22:

Pret bilet : 30 lei

Share Button

CITESTE SI ALTE STIRI UTILE PENTRU FAMILIA TA:

Noi reguli pentru inregistrarea nasterii copilului

Meseria de insotitor al copilului cu autism, predata la cursuri ale societatii civile

Romanii vor putea circula fara viza in Canada de la 1 decembrie 2017

Ecografia transfontanelara, un examen imagistic precis, usor si neinvaziv pentru bebelusi

Peste 600 de olimpici, sefi de promotie, profesori si diriginti primesc cate 1.000 de lei

Cele mai bune filme ale anului pentru publicul tanar, la KINOdiseea YOUTH

Andrei ii invata pe copii cum sa reactioneze in situatii de urgenta, printr-un joc video

Iti amortesc mainile si picioarele? Atentie, poti avea hernie de disc!

loading...