Small boy watching as nurse gives him a shot.

Începând de săptămâna viitoare, va fi reluată imunizarea copiilor cu vaccinul hexavalent, în cadrul Programului Național de Imunizare, anunta Ministerul Sanatatii.

În urma discuțiilor cu reprezentanții Ministerului Sănătății, distribuitorul a informat ca a rezolvat problema distribuirii vaccinului hexavalent iar saptamana viitoare va asigura un necesar de 107.300 de doze, care vor ajunge la direcțiile de sănătate publică pentru a fi distribuite cabinetelor medicale in vederea continuarii procesului de imunizare. În conformitate cu acordul cadru existent, până la sfârșitul acestui an, producătorul trebuie sa mai puna la dispoziția MS un număr de 500 000 de doze de vaccin.

Vaccinul hexavalent va fi utilizat pentru recuperarea copiilor nevaccinaţi, cât şi pentru vaccinarea de rutină a nou-născuţilor, conform calendarului.

Recuperarea la vaccinare se va realiza, sub coordonarea direcţiilor de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti, prin cabinetele medicilor de familie.

Vaccinul hexavalent este un preparat utilizat pentru profilaxia specifică a difteriei, tetanosului, tusei convulsive, haemophilus, hepatitei B şi poliomielitei şi se administrează gratuit în calendarul naţional de imunizare al MS.

Ministerul Sănătății menționează că, disfunționalitățile înregistrate la livrarea vaccinului s-au datorat imposibilității producătorului de a produce si livra acest produs în timp util, in aceasta situatie aflandu-se mai multe state, atat la nivel european cat si mondial.