O femeie a nascut acasa la trei ore dupa ce medicul de garda a trimis-o acasaO anchetă a fost demarata la Spitalul Judeţean Vaslui, miercuri,  în cazul unei paciente de 37 de ani care a născut la domiciliu, cu ajutorul soţului, la trei ore după ce a fost trimisă acasă de către medicul de gardă de la Secţia de Ginecologie, deşi prezenta simptomele unei naşteri.

Potrivit conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, gravida, din Brodoc, o suburbie a municipiului Vaslui, a ajuns la unitatea medicală în cursul serii de marţi, în jurul orei 20.00, unde medicul de gardă de la Obstetrică-Ginecologie, Iuliana Apăvăloaie, i-a făcut bilet de internare, după care a trimis-o acasă, spunându-i să revină miercuri dimineaţă, pe motiv că nu ar avea dilataţiile specifice naşterii, potrivit Mediafax.ro.

Femeia de 37 de ani, cu sarcină la termen şi care se prezentase la spital fiindcă avea contracţii din 20 în 20 de minute a fost nevoită să respecte recomandarea doctorului şi a plecat acasă, unde, după doar trei ore, a născut cu ajutorul soţului său, fără niciun fel de asistenţă medicală.

Ulterior, la aproximativ 20 de minute, a ajuns şi ambulanţa solicitată anterior prin numărul de urgenţă 112, echipajul medical fiind cel care a tăiat cordonul ombilical.

Preluaţi de ambulanţă, femeia şi nou-născutul au fost transportaţi la SJU Vaslui, unde medicii au constatat că bebeluşul, o fetiţă de 3,5 kilograme şi 51 de centimetri, este sănătos.