Cele mai bune orase pentru shopping din lume. Bucurestiul este in Top 25

Daca inca nu v-ati decis in ce oras sa plecati pentru a face cumparaturile de sarbatori, sau pur si simplu este prea costisitoare o astfel de deplasare, sa nu va para rau. Chiar daca multi dintre noi viseaza la vacantele de shopping in cele mai exclusiviste orase ale lumii, iata ca acum, se pare ca avem toate conditiile si in Bucuresti.Cele mai bune orase pentru shopping din lume. Bucurestiul este in Top 25

Capitala Romaniei figureaza in topul celor mai bune orase de shopping din lume in 2015, realizat de operatorul international de turism Expedia. Chiar daca este pe ultimul loc in clasamentul Expedia, Bucurestiul a devenit o destinatie valabila pe lista turismului de shopping.

Criteriile luate în calcul de realizatorii clasamentului sunt puterea de cumpărare, atitudinea comercianţilor şi numărul de vizitatori anual. Fiecare dintre aceste criterii primeşte o notă între 1 şi 10 şi în funcţie de media obţinută s-a realizat clasamentul.

Locul 1 în topul realizat de Expedia este ocupat şi anul acesta de New York, care a obţinut cel mai mare număr de puncte, bifând 8 la puterea de cumpărare, 9 la amabilitate şi 7 la numărul de vizitatori.

Pe locul doi se clasează Berlinul cu punctaj maxim la capitolul amabilitatea personalului, iar pe trei Los Angeles care a pierdut la capitolul vizitatori.

Pe locul 4 se afla Londra care a obţinut nota maximă la numărul de vizitatori iar pe 5, Kuala Lumpur cu 10 la puterea de cumpărare.

Pe ultimele locuri în clasament se află Cape Town, Amsterdam şi Bucureşti, capitala României aflându-se pentru prima dată în acest top.

Cu 11 puncte din 30 posibile, Bucureştiul a luat nota 9 la puterea de cumpărare, realizatorii arătând că transportul în comun este foarte ieftin, 0,24£, în timp ce o pereche de jeans Levi’s se vând cu 39,62£, iar încălţămintea Nike cu 44,67£.

Preţurile din România sunt dintre cele mai mici, raportate la alte oraşe din top. În Amsterdam, de exemplu, transportul public este 2,05£, Levi’s – 67,18£, iar încălţămintea Nike – 63,03£.

Top cele mai bune 25 de oraşe pentru shopping din lume, potrivit Expediablog.co.uk

 1. New York
 2. Berlin
 3. Los Angeles
 4. Londra
 5. Kuala Lumpur
 6. Tokyo
 7. Singapore
 8. Istanbul
 9. Paris
 10. Madrid
 11. Sao Paolo
 12. Bangkok
 13. San Francisco
 14. Dubai
 15. Milano
 16. Roma
 17. Hong Kong
 18. Seul
 19. Marrakech
 20. Edinburg
 21. Melbourne
 22. Viena
 23. Cape Town
 24. Amsterdam
 25. Bucureşti.