UUn elev de 12 ani a murit la scoala din Magurelen băiat în vârstă de 12 ani, elev în clasa a VI-a la Liceul “Horia Hulubei” din Măgurele, a murit miercuri dimineaţă, după ce a făcut convulsii şi a intrat în stop cardio-respirator, echipajul medical încercând să îl resusciteze, însă fără a-l mai putea salva.

Potrivit Mediafax.ro, băiatul a făcut convulsii la şcoală şi a căzut, acesta fiind găsit în stop cardio-respirator de echipajul medical, care a ajuns la şcoală în aproximativ şase minute de la solicitare. Echipajul medical a încercat timp de aproximativ o oră să îl resusciteze pe băiat, însă acesta nu a mai putut fi salvat, a declarat managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Alis Grasu.

Copilului i s-a făcut rău la scurt timp de la începerea orelor, a declarat şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Ilfov, Coca Codreanu, precizând că va fi începută o anchetă în acest caz, avand in vedere ca pana la venirea ambulantei, micutul a primit ajutor medical doar din partea asistentei medicale a scolii, nu si din partea unui doctor, ”din lipsă de personal”.

Codreanu a mai spus că femeia de serviciu a fost cea care l-a preluat pe copil de pe holul şcolii şi l-a dus în clasă, iar ulterior acestuia i s-a făcut rău.

Şeful ISJ Ilfov a mai precizat că băiatul era elev în clasa a VI-a la Liceul Teoretic “Horia Hulubei” din Măgurele, unde învaţă aproximativ 1.000 de elevi. Mama acestuia este cadru didactic în şcoală, iar tatăl este şofer la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.

Poliţia Ilfov a fost anunţată despre acest caz de către reprezentanţi de la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ, Claudia Burada.

În urma autopsiei se va stabili din ce cauză a decedat copilul şi dacă acesta suferea de vreo boală, a mai spus Claudia Burada.