Peste 3.000 de elevi din Capitala au beneficiat de lectii de educatie rutiera

Peste 3.000 de elevi din Capitala au beneficiat de lectii de educatie rutieraPeste  3000 de elevi din 10 scoli din Bucuresti au beneficiat de lectii de educatie rutiera in cadrul unui program intitulat Mobile Kids, derulat in 2015 pe parcursul a doua editii.

Desfășurat în perioada noiembrie – decembrie, proiectul este dedicat copiilor din clasele I-IV din peste zece școli din București. Elevii beneficiază de cursuri interactive de informare privind siguranța rutieră.

Programul este dedicat copiilor cu vârste cuprinse între șase și zece ani, al cărui scopul este responsabilizarea în trafic și adoptarea unui comportament adecvat, atât ca pasageri, cât și ca pietoni. Proiectul este compus dintr-o serie de acțiuni de educație rutieră desfășurate atât în școli, cât și în mediul online. Prezența în sălile de curs a lui Moki, mascota programului, motivează elevii prin jocuri și materiale educative. Astfel, din 2013 până în prezent peste 7.000 de elevi au fost încurajați să adopte o atitudine responsabilă în traffic.

Site-ul www.mercedes-benz.ro/MobileKids a devenit un instrument pentru toți cei care doresc să învețe regulile de circulație într-un mod plăcut. Clipurile disponibile online au ca subiect acțiuni legate de siguranța rutieră prin respectarea regulilor de circulație, atât ca pasager, cât și ca pieton, purtarea centurii de siguranță. Instalarea unui scaun special în mașină, pentru copii, potrivit grupei de vârstă este absolut necesară. De asemenea, echiparea corespunzătoare dacă circulați cu bicicleta, rolele sau cu alte mijloace.

Potrivit Gabrielei Alexandrescu, Președinte Executiv al Organizației Salvaţi Copiii România: „Din 2013, împreună cu Mercedes-Benz oferim sfaturi şi informaţii cu scopul de a îi educa pe cei mai mici participanţi la trafic. Indiferent că se plimbă pe trotuar, cu bicicleta sau cu rolele, este important ca elevii să cunoască regulilele de circulaţie şi să aplice ce au învaţat în cadrul acestor lecţii. Ne bucurăm să continuăm acest parteneriat şi să contribuim la crearea unei generaţii de şoferi prudenţi şi responsabili faţă de vieţile lor şi ale celor din jur.”

Unitățile de învățământ care doresc să se înscrie în edițiile viitoare ale programului Mobile Kids pot contacta reprezentantul Organizației Salvați Copiii – Andreea Hagiu, la adresa de email andreea.hagiu@salvaticopiii.ro.

Mobile Kids face parte din programul global Daimler, de educație rutieră pentru copii si este implementat de peste 14 ani la nivel internațional. Liantul și elementul central al campaniilor Mobile Kids sunt, de fiecare dată, formatul dinamic și distractiv al lecţiilor de siguranţă rutieră, adaptate în funcție de vârsta copiilor.