Tanar de 17 ani, suspectat de propaganda jihadistaUn tânăr de 17 ani, din Craiova, suspectat de propagandă jihadistă a fost ridicat, marţi, de anchetatori, care au probe că acesta ar fi transmis, prin internet, mesaje de susţinere a grupării jihadiste şi filme în care erau prezentate decapitări.

Potrivit Mediafax.ro, tânărul este elev la un liceu din Craiova, a fost ridicat şi dus la audieri, iar de la locuinţa sa au fost ridicate documente, materiale de propagandă jihadistă şi sisteme informatice.

Anchetatorii au informaţii că tânărul promova în mod sistematic, în mediul virtual, prin intermediul platformelor online, mesaje de susţinere a organizaţiilor teroriste, filme în care erau prezentate decapitări ale unor persoane capturate de membri ai grupării ISIS, dar şi materiale video cu mesaje de ameninţare şi folosire a unor mijloace de natură să pună în pericol viaţa şi integritatea persoanelor, au precizat sursele citate.

Acţiunea este desfăşurată de anchetatorii DIICOT, cu ajutorul SRI şi cu suportul de specialitate al Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din Poliţia Română.