Dosare penale pentru imbolnavirea a 80 de eleviȘapte dosare de urmărire penală in rem pentru infracțiuni contra sănătății publice au fost constituite după îmbolnăvirea a cel puțin 80 de elevi care au prezentat simptome specifice toxiinfecției alimentare în urma consumului de lapte și corn, dosarele urmând a fi conexate.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, procurorul Florentina Cioca, a declarat, luni, pentru Agerpres.ro, că această unitate de Parchet a preluat deja șase astfel de dosare deschise după îmbolnăvirea a zeci de elevi de la Ploiești, Cornu, Cerașu, Starchiojd și Predealul Sărari, urmând a fi preluat și cel întocmit după cel mai recent caz de îmbolnăvire în rândul elevilor care a fost înregistrat, vineri, la Breaza.

Conform sursei citate, dosarele vizează faptele prevăzute de articolele 352 și 358 din Codul Penal, respectiv zădărnicirea combaterii bolilor și comercializarea de produse alterate.

Cel puțin 80 de elevi au acuzat, în ultimele două săptămâni, simptome ale toxiinfecției alimentare în urma consumului de produse distribuite în cadrul programului guvernamental “Lapte și corn”, mulți dintre aceștia ajungând la spital pentru îngrijiri medicale.

Primele cazuri au apărut în data de 23 noiembrie, adică în prima zi în care în unitățile de învățământ din județ au fost distribuite lapte și corn, iar cel mai recent caz a fost înregistrat, vineri, la un liceu din Breaza, 23 de elevi din ciclul gimnazial prezentând diverse simptome asociate toxiinfecției alimentare, 12 dintre ei fiind transportați la Secția de boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Ploiești pentru acordarea de îngrijiri medicale.

După primele două zile ale programului, distribuirea laptelui și a cornului a fost sistată temporar până la aflarea rezultatelor analizelor de laborator efectuate pe mostrele prelevate de autorități.