... ...

Biodiversitatea Marocului vazuta prin ochii unor cercetatori romani

Share Button

Biodiversitatea Marocului vazuta prin ochii unor cercetatori romaniMuzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” vă invită, în perioada 04 decembrie 2015 – 28 februarie 2016, să vizitați expoziția de fotografie intitulată „Biodiversitatea Marocului văzută prin ochii unor cercetători români”.

Muzeul are o lungă tradiție în organizarea unor expediții științifice în afara țării:

– 20 noiembrie 1973 – 5 februarie 1974: prima expediţie ştiinţifică peste hotare, organizată de muzeu pe coasta de est a Africii (Tanzania) și condusă de Acad. dr. Mihai Băcescu.

– februarie – iunie 1991: expediţia ştiinţifică organizată de Muzeul „Grigore Antipa” în Arhipelagul Indonezian.

– 11 aprilie – 12 iulie 1994: expediţia ştiinţifică organizată în Brazilia de Muzeul „Grigore Antipa” în colaborare cu Universitatea Catolică „Santa Ursula” din Rio de Janeiro.

În 2005, la invitația și în colaborare cu Societatea de Explorări Oceanografice și Protecție a Mediului Marin „Oceanic – CLUB” din Constanța, Muzeul a reluat tradiția de organizare a expedițiilor științifice în afara României. Acest lucru s-a întâmplat în cadrul unui proiect mai larg de cercetare a biodiversității din zonele limitrofe bazinului mediteranean. Din 2005 și până în prezent, Muzeul, împreună cu Oceanic Club, a fost implicat în organizarea mai multor expediții științifice în unele state riverane Mării Mediterane. Dintre aceste expediții, trei s-au desfășurat pe teritoriul Marocului, și anume: Expediția „Atlas” în 2007, Expediția „Dakhla” în 2012 și Expediția „Merzouga” în 2013. Aceste trei expediții au vizat cercetarea biodiversității unor arii extinse de pe întreaga suprafață a acestui stat din nord-vestul continentului african.

În cadrul fotoexpoziției, veți putea admira atât lucrări de artă fotografică, cu aspecte ale biodiveristății Marocului surprinse de membrii echipelor de expediționari, dar și frânturi din activitatea zilnică a acestor temerari.

Detalii: www.antipa.ro și pe pagina de Facebook a Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”.

Parteneri media: EmailWing, MediaIQ, UnitedMedia, Calendar Evenimente, comunicatedepresa.ro, Centruldepresa.ro, Oraşul Meu, Grădinite.com, Prokid.ro, GoKID.ro, Salut Bucureşti, inParc, mamica.ro, melc-codobelc.ro, agendacopiilor.wordpress.com, HotNews, SmartWoman, Mămica de azi, Mami, stiripentrucopii.com, kidsnews.ro, labucatarie.ro.

Informaţii suplimentare despre programe: Florentina Purdescu, șef birou Relații Publice, Marketing Cultural și Programe Educaționale, e-mail: florentinap@antipa.ro , tel: 0729.074.127.

Share Button

CITESTE SI ALTE STIRI UTILE PENTRU FAMILIA TA:

Noi reguli pentru inregistrarea nasterii copilului

Meseria de insotitor al copilului cu autism, predata la cursuri ale societatii civile

Romanii vor putea circula fara viza in Canada de la 1 decembrie 2017

Ecografia transfontanelara, un examen imagistic precis, usor si neinvaziv pentru bebelusi

Peste 600 de olimpici, sefi de promotie, profesori si diriginti primesc cate 1.000 de lei

Cele mai bune filme ale anului pentru publicul tanar, la KINOdiseea YOUTH

Andrei ii invata pe copii cum sa reactioneze in situatii de urgenta, printr-un joc video

Iti amortesc mainile si picioarele? Atentie, poti avea hernie de disc!

loading...