Cum evitam surplusul de kilograme in sezonul receIarna suntem predispusi sa mai “imbracam” cateva kilograme in plus, fie din cauza frigului, care ne face sa mancam mai mult pentru a ne reface resursele de energie, fie datorita meselor imbelsugate de Sarbatori, fie din cauza faptului ca scade nivelul serotoninei, ce amplifica nevoia de a manca mai mult dulce.

Iata ce sfaturi ne ofera specialistii Premier Spa pentru a trece prin sezonul rece, fara sa acumulam prea multe kilograme nedorite:

– Cand masa e plina de bunatati, avem tendinta sa uitam de hidratare si de regulile ce asigura o buna digestie. Cu atatea ispite in jur, uiti usor ca trebuie sa te hidratezi,ca trebuie sa mananci fructele inainte de masa sau ca desertul trebuie mancat separat. In plus, mancam haotic, rontaim intre mese, fara a lasa metabolismul sa-si faca treaba.

Sfat: De multe ori, confundam senzatia de foame cu senzatia de sete, astfel ca alegem sa mancam in loc sa bem un pahar cu apa. Pentru a regla apetitul, hidrateaza-te suficient si consuma fructe cu 1-2 inainte de masa. Astfel nu vei mai simti nevoia sa mananci la fel de mult.

– Cand afara e frig, pofta de dulce creste, intrucat zaharul conduce la satisfacerea rapida a senzatiei de foame si va ofera un plus de energie pe termen scurt, insa cu consecinte devastatoare pentru sanatate, consecinte care se vad in timp .Si stim ca un consum ridicat de dulciuri va face sa consumati si mai multe dulciuri.

Sfat: Pentru a regla nivelul de zahar in sange, consumati alimente bogate in crom (broccoli, orz, ovaz etc) sau suplimente cu picolinat de crom.

– Iarna, pana si metabolismul devine mai lenes, pentru ca si noi avem tendinta de a face mai putina miscare. Preferam un somn prelungit unei ore de sport si ne plimbam mai putin in aer liber.

Sfat: Pentru accelerarea arderilor metabolice, va recomandam revolutionara terapie Iyashi Dome, ce ajuta si la detoxifierea organismului. Foarte benefice sunt si sedintele de drenaj limfatic, ce ajuta si la eliminarea toxinelor, eliminarea retentiei de apa si stimularea arderilor metabolice.

– Este adevarat ca atunci cand este frig, avem tendinta de a manca mai mult, intrucat corpul isi epuizeaza mai repede energia incercand sa se incalzeasca.

Sfat: Consuma alimente care te incalzesc: ghimbir, supe crème, ardei iute, usturoi, hrean,nuci si fructe uscate.

Invata sa nu cazi in capcana exceselor astfel incat sa nu te ingrasi de Sarbatori!