Asociatia pentru Recuperarea si Integrarea Copiilor cu Autism a integrat peste 50% din copiii aflati in terapieIn anul 2015, gratie perseverentei terapeutilor sai, Arica a reusit sa integreze peste 50% din copiii aflati in terapie, acestia urmand in prezent programe ale gradinitelor si scolilor de stat.

Cu mic cu mare am aniversat un an de existenta a familiei ARICA. Asociatia pentru Recuperarea si Integrarea Copiilor cu Autism s-a serbat alaturi de toti copiii, parintii, terapeutii, colaboratorii si prietenii care au fost suport de-a lungul primului an de existenta in lupta impotriva  tulburarilor din spectrul autist.

“La multi ani” inaltatori si frumosi dragii mei copii! Va promit ca nimeni si nimic nu ne va opri sa iesim triumfatori din aceasta incercare!- Carmen Hotar- psiholog clinician specialist, Presedintele Asociatiei Arica.

In prezent cei 16 copii aflati in terapie la Centrul Arica benficiaza de evaluari continue, programe de interventie, terapii precum ABA, PECS, terapie ocupationala, logopedie, kinetoterapie, desensibilizare la alimente si texturi, iar familiile acestora beneficiaza de consiliere si suport.

Psihologul clinician specialist Carmen Hotar, Presedintele ARICA si coordonatorul tuturor programelor  Asociatiei a recuperat si integrat in cei 9 ani de cand profeseaza un numari impresionant de copii. “Obiectivul nostru viitor este de a oferi serviciile noastre in regim gratuit pentru copiii cu tulburari din spectrul autist. In acest sens, campaniile de constientizare si sensibilizare pe care le sustinem au ca scop stangerea de fonduri pentru a veni in sprijinul famiilor afectate, astfel incat, costurile terapiei copiilor sa nu reprezinte un impediment in drumul spre recuperarea lor.”

Asociatia pentru Recuperarea si Integrarea Copiilor cu Autism (ARICA) este o organizatie neguvernamentala infiintata in noiembrie 2014, are ca obiect de activitate oferirea de servicii psihologice complete copiilor cu varste cuprinse intre 2 -10 ani cu tulburari din spectrul autist si familiilor acestora. Aici fiecare  copil  beneficiaza de un program individualizat bazat pe evaluare functionala. ARICA a aparut din nevoia de recuperare si integrare a copiilor cu autism si alte deficiente si din nevoia copiilor si parintilor de ajutor specializat.