Rețeaua de sanatate Regina Maria inaugureaza primul campus medical din IasiRețeaua de sănătate Regina Maria își continuă dezvoltarea la nivel național prin deschiderea primului campus medical din Iași, ajungând astfel la 24 de locații proprii în țară. Campusul Regina Maria Iași, amplasat central, lângă Palas Mall, cuprinde o policlinică cu peste 25 de specialități, un laborator propriu de analize medicale, capabil să deservească întreaga regiune a Moldovei, precum și un centru de imagistică dotat cu un aparat RMN de ultimă generație, unic în oraș. Investiția totală în deschiderea noului campus medical se ridică la 1.8 milioane euro.

„Decizia de a deschide un campus medical în Iași a venit în mod natural, ca urmare a dinamicii pieței de servicii medicale. Mulți dintre clienții noștri corporate și-au extins birourile sau chiar și-au mutat sediul în Iași, iar noi ne-am urmat pacienții care ne-au solicitat serviciile. Orașul are un potențial mare de business, aici dezvoltându-se și un hub IT. Rețeaua de sănătate REGINA MARIA este deja prezentă în județul vecin, Bacău, iar odată cu deschiderea campusului din Iași, ne consolidăm și mai mult prezența în Moldova. REGINA MARIA are o tot mai mare amprentă regională. În zona Clujului, de exemplu, suntem deja foarte cunoscuți, aproximativ 10% dintre clienții noștri provenind de aici. De o notorietate foarte bună ne bucurăm și în Constanța și sperăm să creștem la fel de frumos și în Moldova. Strategia noastră de dezvoltare va depinde și de dinamica pieței și de ce investiții poate absorbi”, a declarat Fady Chreih, Director General Rețeaua de sănătate Regina Maria.

Noul campus medical al Rețelei de sănătate REGINA MARIA dispune de 16 cabinete, pe două niveluri, și de peste 25 de specialități medicale, printre care: Cardiologie, Chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă, Medicină Internă, Nefrologie pentru adulți și copii, Urologie, Obstetrică-Ginecologie (cu investigații imagistice 4D, colposcopie), Pediatrie, Medicina Muncii etc.

Campusul medical Regina Maria din Iași include, pe lângă laborator propriu de analize, și un centru imagistic de ultimă generație. Un reputat doctor ieșean – Prof. Univ. Dr. Denisa Haba, medic primar Radiologie și Imagistică Medicală – va susține echipa de specialiști în imagistică a campusului.

În materie de dotări, punctul forte al centrului de imagistică este un aparat RMN unic în oraș – Siemens Magnetom Essenza 1,5 T. Acesta este recunoscut pentru calitatea superioară a imaginilor captate și rezoluția înaltă, fapt ce conduce la reducerea timpului de examinare. Fiind o tehnologie de ultimă generație, oferă o scanare completă a corpului uman și examinări de mare acoperire, cum ar fi „whole CNS” (întreaga regiune cap-gât-coloană sau abdomen-pelvis), nefiind necesară repoziționarea pacientului în cazul unor examinări multiple.

În plus, echipamentul este potrivit atât pentru examinări de rutină, cât și pentru aplicații clinice avansate. Aparatul permite și examinarea pacienților cu o greutate de până la 200 de kilograme. Centrul de imagistică ar putea fi extins în următorii ani.

În laboratorul de analize, capabil să deservească pacienții din întreaga regiune a Moldovei, se vor putea efectua teste de alergologie, anatomie patologică, biochimie, biologie moleculară, citologie, hematologie și microbiologie.