E ziua lui Mickey Mouse, a implinit 87 de aniAstazi personajul cel mai indragit de la Disney isi serbeaza ziua de nastere!

Te invitam sa ii transmiti o urare in stilul tau, in social media, cu #bdaymickey, sa ajunga pana la el, sa ii facem aniversarea cat mai frumoasa.

Mickey Mouse, şoricelul desenat de Walt Disney în 1928, care a devenit mascotă a companiei Disney, împlineşte, pe 18 noiembrie, 87 de ani de la prima lui apariţie într-un film de animaţie, intitulat “Steamboat Willie”.

Mickey Mouse, cel mai celebru şoricel din istorie, a fost desenat de Walt Disney în tren, în timpul unei călătorii de la New York spre Los Angeles. Prima versiune a personajului nu purta încă mănuşi albe şi va primi numele Mickey la sfatul soţiei lui Walt Disney, căreia i se pare mai potrivit decât Mortimer, aşa cum voia să îl boteze Disney.

În mai 1929, Mickey Mouse va rosti primele cuvinte, iar in 1932, Walt Disney a produs 14 filme cu Mickey Mouse, stabilind un record rămas în istorie, iar, în acelaşi an, animatorul primeşte un premiu Oscar special pentru crearea îndrăgitului personaj. Societatea Naţiunilor, precursoarea ONU, îi decernează de asemenea un premiu, “considerând că (Mickey, n.r.) apropie popoarele şi culturile din toată lumea.”

Pe 15 ianuarie 1940, Mickey Mouse apare în primul său lungmetraj, iar pe 17 iulie 1955, Mickey Mouse, devenit mascota studiourilor Disney, inaugurează primul parc tematic creat de Walt Disney, în Anaheim, California.