Doi copii, singuri in casa care a luat focUn incendiu puternic a izbucnit, luni, la o locuinţă din Satu Mare, in care se aflau singuri doi copii, mama lor fiind plecată la muncă. Din fericire, ei au reuşit să iacă în curte înainte ca focul să cuprindă întreg imobilul, relatează presa locală.

Potrivit primelor date ale anchetei, incendiul a pornit de la o sobă improvizată, pe care familia o folosea pentru a se încălzi pe timpul iernii, scrie Realitatea.net.

Pompierii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare au intervenit pentru lichidarea incendiului cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă. “În momentul sosirii echipajelor, flăcările se manifestau violent la camera de zi şi acoperişul locuinţei, existând pericolul extinderii acestora la întreaga locuinţă. Pompierii au localizat şi lichidat incendiul cu operativitate, împiedicând propagarea acestuia şi reuşind, astfel, să salveze bunuri de o valoare considerabilă. Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că, evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat de jar sau scânteie, căzute din soba cu acumulare de căldură, peste materialele textile, depozitate în imediata apropiere a sursei de încălzire. Ca urmare a producerii evenimentului, au ars şi s-au deteriorat: mobilierul din camera de zi, construcţia din lemn a acoperişului, aparatura electronică, pereţii, tavanul şi instalaţia electrică a locuinţei. Din fericire, nu au existat persoane rănte”, a povestit purtătorul de cuvânt al ISU Satu Mare, Marius Siladi.

În urma incendiului, familia a rămas fără adăpost, casa arzând în totalitate.