Bucurestenii vor avea apa calda si caldura

Bucurestenii pot rasufla usurati pentru ca vor avea apa calda si caldura. Primăria Capitalei va cere un împrumut de 248 milioane de lei de la Ministerul de Finanţe, care ar urma să fie alocaţi pentru cheltuielile curente privind asigurarea furnizării energiei termice în sezonul rece, consilierii generali aprobând luni proiectul.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, în şedinţa de luni, proiectul de hotărâre privind contractarea de la Ministerul Finanţelor Publice a unui împrumut din venitul de privatizare, în conformitate cu OUG 45/2015.

Proiectul prevede contractarea unui împrumut în valoare de maximum 248 de milioane de lei, cu dobânda ROBOR plus 3%, care ar trebui achitat în maximum 20 de ani. Scopul acestui împrumut este finanţarea cheltuielilor curente pentru asigurarea căldurii în Capitală în sezonul rece 2015-2016.

Potrivit documentului aprobat de CGMB, datoria ar urma să fie asigurată integral din bugetul local al municipiului Bucureşti.

 

 

Întrebat ce se va întâmpla din luna ianurie având în vedere că acest împrumt rezolvă situaţia doar până al sfârşitul anului, edilul interimar a precizat că de la începutul anului viitor vor intra plăţile făcute de populaţie pentru lunile octombrie şi noiembrie şi vor putea fi utilizaţi şi parte din banii din bugetul pentru 2016.