Saptamana filmului Maghiar la Bucuresti, la Muzeul National al Taranului RomanInstitutul Balassi – Institutul Maghiar din București organizează în perioada 9-15 noiembrie 2015, ediția a noua a galei bucureștene a filmelor maghiare, Săptămâna Filmului Maghiar la București. Evenimentul oferă o sinteză asupra producției de filme maghiare din ultimul an, prezentând varietatea și spiritualitatea cinematografiei maghiare contemporane. În acest spirit, în cadrul Săptămânii Filmului Maghiar li se acordă o atenție semnificativă tinerilor regizori și vor fi proiectate filme premiate, care sunt demne de a reconfirma valoarea culturală a cinematografiei maghiare. Anul 2015 marchează un secol de succes al animației maghiare și cu acest prilej vom oferi publicului o serie de programe legate de acest gen: proiecții de filme, workshop, animație vie, expoziție, concert de jazz.

Săptămâna Filmului Maghiar la București se va desfășura și în acest an la Muzeul Național al Țăranului Român, Studioul Horia Bernea (Str. Monetăriei nr. 3).

Intrarea este liberă. Filmele sunt subtitrare în limba română sau engleză.

Programul detaliat al celei de-a IX-a ediții a Săptămânii Filmului Maghiar la București poate fi consultat pe pagina de internet www.ccu.ro.