Record mondial pentru single-ul “Hello” al cantaretei Adele

Record mondial pentru single-ul "Hello" al cantaretei AdeleCântăreaţa britanică Adele a stabilit un nou record mondial, graţie celui mai recent single ai ei, “Hello”, care a fost descărcat de peste 1,1 milioane de ori pe internet în prima săptămână după lansare. De asemenea, piesa cântăreţei britanice a debutat pe primul loc în topul Billboard, fiind urmată de cântecul “Sorry” al starului pop canadian Justin Bieber, care ocupă locul al doilea, cu vânzări de 276.800 de copii digitale, potrivit datelor comunicate, luni, de compania Nielsen Music, informeaza Mediafax.ro.

Potrivit “Hello” este primul single lansat de Adele de pe următorul ei album de studio, intitulat “25”, care va apărea pe piaţă pe 20 noiembrie. Precedentul disc al artistei britanice, “21”, a fost recompensat cu şase premii Grammy şi s-a vândut în peste 30 milioane de copii pe plan mondial.

“Hello” a fost difuzat de 47,5 milioane de ori pe Spotify, devenind cântecul cu cele mai multe difuzări într-o săptămână pe această platformă de streaming musical. Videoclipul piesei “Hello” a doborât recordul de audienţă al platformei Vevo.com, generând peste 27 de milioane de vizualizări în primele 24 de ore după lansare.

Videoclipul “Hello” a fost filmat în regiuni rurale din jurul oraşului Montreal şi regizat de cineastul canadian Xavier Dolan, autorul unor filme apreciate şi premiate la festivaluri de prestigiu.

Albumul “25” al cântăreţei Adele va include 11 piese, între care “Send My Love (To Your New Lover)”, “I Miss You”, “When We Were Young” şi “Remedy”.

În ultimii ani, Adele a făcut o pauză în carieră, pentru a se ocupa de creşterea băieţelului său, Angelo, pe care îl are cu partenerul ei de viaţă, omul de afaceri Simon Konecki.

Cel mai recent turneu al cântăreţei a avut loc tot în 2011, cu ocazia lansării albumului “21”, deşi artista a fost constrânsă să anuleze o serie de concerte, după ce a suferit o intervenţie pe coardele vocale.