demisieSecretarul de stat Vasile Şalaru, care a declarat ca fetele ar trebui să se ghideze după enunţul: “Pieptul în faţă, dosul în spate şi să leşine băieţii”, a afirmat, joi, pentru Mediafax.ro că l-a anunţat pe ministrul Educaţiei că va demisiona, precizând că acele cuvinte nu sunt în vocabularul său.

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a declarat la randul sau pentru Mediafax.ro ca secretarul de stat Vasile Șalaru, care declarase că fetele ar trebui să se ghideze după enunţul: “Pieptul în faţă, dosul în spate şi să leşine băieţii”, şi-a depus, joi dimineaţă, demisia de onoare.

Cîmpeanu a precizat că Şalaru şi-a depus demisia de onoare, motivând că nu vrea să afecteze şi mai mult imaginea sistemului de învăţământ.

El a precizat că acele cuvinte nu fac parte din vocabularul său, dar că îşi dă demisia pentru nu aduce prejudicii de imagine Ministerului Educaţiei şi partidului din care face parte, respectiv ALDE.

”Cuvintele astea nu-s în vocabularul meu, eu nu vorbesc aşa. La noi în Moldova nu folosim exprimarea dos. Plus că e deja un pleonasm să spui «dos în spate». Nu voi da în judecată pe nimeni, dar este de verificat ce am spus eu la Deva. Nu e limbajul meu, spunem un şut în fund, nu şut în dos”, a afirmat Şalaru.

Întrebat de ce îşi dă totuşi demisia în condiţiile în care nu-şi recunoaşte declaraţia, Şalaru a răspuns: ”Nu e corect să mai stau în funcţie şi să mă toace toată presa”.

”O ziaristă de la un cotidian hunedorean a ales tendenţios, din toată prezentarea mea pe teme de educaţie şi pe teme politice, doar părerea mea că educaţia nonformală ar trebui să aibă o pondere mai importantă în cadrul orelor de consiliere şcolară şi de Educaţie fizică şi sport, părere pe care a denaturat-o total, scoţând-o din context. Mai mult, ceea ce a publicat acest cotidian nu sunt cuvintele mele, iar dreptul la replică nu mi s-a publicat. Ziarista a folosit expresii care nu mi-au aparţinut niciodată, dar care mi-au adus grave prejudicii”, susţine Şalaru.