Poster_DTP_Tipar-page-001Vineri, 23 octombrie 2015, orele 19.00, va avea loc, la București, în premieră națională, spectacolul “Școlarii neastâmpărați” după Johann Nestroy, într-o distribuție în spiritul Teatrului Vienez de Copii: doar copiii în lumina reflectoarelor.

Evenimentul se va desfășura în Centrul vechi al capitalei, la Teatrul de pe Lipscani, din strada Lipscani nr. 53, și se va afla sub Patronajul E.S. Ambasador al Republicii Austria la București, Gerhard Reiweger.

“Școlarii neastâmpărați” va fi prezentat publicului într-o mini-stagiune de 10 reprezentații profesioniste, premiera fiind urmată de spectacole în cursul lunii noiembrie, în datele de 1 (matineu și seară), 5 (seara), 8 (matineu și seară), 10 (seara), 15 (matineu), 22 (matineu și seară) noiembrie.

Reprezentația este componenta spectaculoasă a unui proiect mai amplu, Teatrul Vienez de Copii desfășurând, în primul rând, un curs de dezvoltare personală prin intermediul teatrului. După șase luni de curs, copiii probează ieșirea în fața publicului, o experiență importantă pentru dezvoltarea lor ulterioară.

Obiectivele noastre: educație, dezvoltare personală, o alternativă sănătoasă de petrecere a timpului liber.

”Comunicare prin limbaj, nu violență’. Acesta este unul dintre cele mai importante principii ale Das Wiener Kindertheater, și ne străduim să sădim acest crez în inimile tuturor actorilor noștri. Utilizând metoda Rotter, ne dorim să le inspirăm dragostea pentru teatru și limbaj tuturor copiilor noștri, indiferent de vârstă, naționalitate sau context social. Folosim jocuri de improvizație și ritm, dans și texte din literatura clasică cu intenția de modela niște adulți creativi, inspirați, entuziaști. Teatrul combină atât de multe lucruri… Dar cel mai important este faptul că teatrul te face să te simți viu.’ — Sylvia Rotter, Președinte și fondator al Teatrului Vienez de Copii.

Proiectele Das Wiener Kindertheater se desfășoară în Oradea din 2006, sub conducerea doamnei Sylvia Rotter, iar în 2008 a fost înființată asociația Teatrul Vienez de Copii — ‘Copiii joacă teatru’. Trupa bucureșteană a debutat în octombrie 2009, cu primul său spectacol: ‘Visul unei nopți de vară’, de W. Shakespeare.

Copiii au participat cu această piesă la Festivalul Internațional de Teatru din Sibiu în 2010. Au urmat: ‘Bolnavul închipuit’, de Moliere, ‘Gâlcevile din Chioggia’, de C. Goldoni, ‘Risipitorul’ de Ferdinand Raimund ‘Pușculița’, după Eugene Labiche, ‘A douăsprezecea noapte’, de William Shakespeare. ‘Școlarii neastâmpărați’, după J. Nestroy este cea de-a șaptea producție a trupei bucureștene.

Pe lângă producțiile anuale de spectacole, Teatrul Vienez de Copii este promotorul unor proiecte diverse, dintre care cel mai important este INIȚIATIVA EDUCAȚIONALĂ NAȚIONALĂ

Pentru mai multe informații: www.teatrulvienezdecopii.ro