diesctie zoo leuAngajatii gradinii zoologice din Odense, Danemarca, au efectuat joi o disectie publica pe cadavrul unui leu in varsta de 9 luni, in fata unei multimi de aproape 400 de vizitatori din care faceau parte foarte multi copii.

Actiunea a provocat manie si critici pe platformele de social media, mai ales ca disectia planificata de Gradina Zoologica din Odense a coincis cu o vacanta scolara a elevilor danezi.

Evenimentul a fost aspru criticat si de organizatiile de aparare a animalelor si considerat de acestea ca fiind un spectacol macabru. Cu toate acestea, reprezentantii gradinii zoologice au explicat ca aceasta disectie este de fapt un exercitiu cu caracter educational, prin care copiii danezi pot invata despre natura, potrivit Telegraph.co.uk.

Leul, o femela sanatoasa, a fost eutanasiat in luna februarie dupa ce gradina zoologica a incercat fara succes sa ii gaseasca o noua casa. Animalul a fost tinut de atunci intr-un congelator.

Incidentul vine la un an dupa ce o alta gradina zoologica daneza, din Copenhaga, a generat critici puternice pentru ca a eutanasiat o girafa sanatoasa, in varsta de 2 ani, pe nume Marius, dupa care a disecat-o si a folosit-o drept hrana pentru lei.