In timpul scolii parintii au un control mult mai mic asupra a ceea ce mananca cei mici, decat atunci cand sunt acasa. La scoala apar tot felul de tentatii, de la snack-urile care se vand la chioscul din curtea scolii pana la chipsurile pe care le scoate colegul de banca din ghiozdan. Consumate din cand in cand acestea nu fac rau copiilor, dar atunci cand devin o parte integranta a dietei zilnice pot duce la obezitate si aparitia cariilor dentare. Aflati mai jos cum puteti sa-l determinati pe cel mic sa prefere gustarile sanatoase, fara sa-l verificati sau sa-l obligati sa faca acest lucru.

De obicei primii ani de scoala reprezinta momentul in care parintii pierd incet controlul asupra ceea ce fac cei mici. Si este normal sa se intample asta pentru ca cei mici au nevoie sa devina autonomi si sa-si dezvolte increderea in sine.

De multe ori copiii asociaza broccoli sau piureul de mazare cu mancarea sanatoasa, dar total neatragatoare pentru ei. Dar nu tot ceea ce e sanatos trebuie sa fie si neatragator la prima vedere. Danonino ne demonstreaza ca produsele pentru copii pot fi si sanatoase si gustoase si atractive pentru copii. Noua colectie de iaurturi de baut Danonino vine cu 16 sticlute personaje si tot atatea povesti in care copiii sunt protagonisti: roboti, cavaleri, astronauti si multe alte personaje Dintr-o data gustarea de la scoala devine mult mai atractiva si mai amuzanta, iar valoarea nutritiva este special gandita pentru ei. Branzica de vaci cu fructe si iaurturi cu fructe (inclusiv iaurturi de baut) sunt imbogatite cu calciu si vitamina D3 si raspund nevoilor de crestere si mineralizare osoasa specifice copilariei si adolescentei.

personaje

Si in acest caz se remarca faptul ca produsele contribuie semnificativ la aportul de nutrienti esentiali pentru crestere (proteine, calciu, vitamina D), cu o incarcatura calorica mica sau moderata per portie si un aport de glucide / zaharuri care se incadreaza sub jumatate din „alocatia” pentru respectivul moment de consum.

De asemenea, asocierea cu alte categorii de alimente (de exemplu fructe, pentru fibre, vitamine, minerale) permite atingerea unui aport optim de nutrienti, fara depasirea ratiei calorice ori glucidice.

Produsele lactate Danone destinate copiilor contin macronutrienti in valori echilibrate. Fiind vorba debranzica si iaurturi cu piure de fructe , concepute pentru micul dejun, desert sau gustare, sunt preferate de copii si pot inlocui cu succes gustarile dulci si nesanatoase. Acestea contribuie la aportul de proteine si au un continut de grasimi in general scazut.

Danonino i-a mai pregatit o surpriza copilului tau: o poveste personalizata in format digital (pdf) in care el este personajul principal. Mecanismul este foarte simplu: trebuie doar sa te inscrii pe www.povesteameacudino.ro cu datele necesare personificarii cartii, iar copilul va primi carticica cu el si Dino personaje principale. Veti avea de ales intre 3 variante de povesti, in functie de ce va inspira:

  1. La castelul regelui Dino
  2. Cu Dino pe taramul viselor
  3. Cu Dino in spatiu

Untitled-1